Yozgat’ta ekmek fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları ucuz ekmeğe yöneltti. İlde fırınlarda 250 gram ekmek 80 kuruşa satılırken, Erdemler Özel Halk Ekmek Fabrikası ise aynı gram ekmeği 65 kuruşa satması vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Ekonomik geliri en düşük illerin başında gelen Yozgat’ta ekmeğin 80 kuruşa satılması özellikle dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Tercihini ucuz ekmekten yana kullanan vatandaşlardan Adem Ceyhan, kendisinin emekli ve kirada oturduğunu belirterek, “Aldığımız paranın yarısı kiraya gidiyor. Sofrada en çok tükettiğimiz ekmek pahalı olduğu için ucuz ekmek neredeyse bizde oraya gidiyoruz. Aynı gram aynı kalite ekmeği fırınlar 80 kuruşa satarken biz buradan 65 kuruşa alıyoruz. Yani 4 ekmekte bir ekmek karımız oluyor. Bu fırın 65 kuruşa satıp kar edebiliyorsa diğer fırınlar nasıl zarar ediyoruz diyorlar. Biz tercihimizi ucuz olduğu için mecburen buradan yana kullanıyoruz.” dedi.

Erdemler Fırın işletmecisi İsmail Kılıçarslan da ilde ekmek fabrikasının faaliyete başladığı günden bu yana vatandaşlara her zaman ucuz ekmek sunduğunu söyledi. Kılıçarslan, “İşletmemizde 250 gram ekmek 65 kuruştan satıyoruz. Diğer fırınlar ise 250 gram ekmeği 80 kuruşa satıyor, vatandaşlarımızda aynı gram ekmek bizde ucuz olduğu için bizi tercih ediyor. Her hafta zabıta da denetimlere gelerek gramaj hijyen kontrolünü sürdürüyor. Yani vatandaşlarımız kaliteli ve ucuz ekmek için tercihini bizden yana kullanıyor." diye konuştu.