MARDİN (AA) - Mardin'de vatandaşlar, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediyesinde görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği terör saldırısını kınadı.

Mardin halkı, PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Kaymakam Safitürk'ün Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olmasının yasını tutuyor.

Vatandaşlar, Safitürk'ü katleden terör örgütü PKK'yı ve hain saldırısını kınadı.

Vatandaşlardan Hasan Anıl, AA muhabirine, PKK'lı teröristlerce katledilen Kaymakam Safitürk'ün Mardin'de herkes tarafından sevildiğini söyledi.

Safitürk'ün şehit olmasından duydukları üzüntüyü dile getiren Anıl, "Tüm Mardin'i yasa boğan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Devlet tarafından Kürt halkına hizmet için görevlendirilen bir kaymakamı sözde 'Kürt savunucuları' ama Kürt düşmanları tarafından öldürüldü. Bu saldırı Kürtlere hainliktir. diye konuştu.

Anıl, bu saldırının Kürt halkına hizmeti hedef aldığını aktardı.

"Kaymakamımızla gurur duyuyorduk"
Mehmet Önce, Kaymakam Safitürk'ün ilçeye yaptığı hizmetlerin önemini vurgulayarak, vatandaşların sunulan hizmetlerden memnuniyet duyduğunu anlattı.

"Hizmetlerinden dolayı kaymakamımızla gurur duyuyorduk. Terörü lanetliyoruz." diyen Önce, üzüntüsünün büyük olduğunu dile getirdi.

Mardin'de bu tür saldırıları görmek istemediklerini vurgulayan Önce, "Allah rahmet eylesin, şehadetini kabul etsin. Mardin'in adını kirletiyorlar. Allah vatanımıza, devletimize zeval vermesin, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin." dedi.

"Derin üzüntü duyuyoruz"
Umut Kaya, gerçekleştirilen saldırıdan ve Kaymakam Safitürk'ün şehit düşmesinden üzüntü duyduklarını belirtti.

Saldırının kabul edilemez olduğunu kaydeden Kaya, "Kaymakamımızın şehit olmasından derin üzüntü duyuyoruz. Çok iyi bir insandı. Hizmet için elinden geleni yapıyordu. Terör saldırısını kınıyoruz. İnşallah bir daha böyle saldırılar olmaz. " ifadelerini kullandı.

Seydi Feyyaz Ketek de bu tür saldırıların son bulmasını istediklerini aktardı.

Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin hesap vermesi gerektiğini dile getiren Ketek, "Terörün hain ve kalleş saldırıları karşısında söylenecek bir söz bulamıyoruz." şeklinde konuştu.