Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim fuarı yoğun ilgi gördü. Açılışına Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’nın da katıldığı bilim fuarı, eğitim, bilim ve kültür dünyasını buluşturdu.
Okul Müdürü Hasan Baştürk; Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak üç temel değeri öğrencilere kavratmaya çalıştıklarını belirterek “Bunlardan birincisi; ’İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’, İkincisi; ’İki günü eşit olan kişi zarardadır’, Üçüncüsü; ’İnsan için yalnız ve ancak çalıştığının karşılığı vardır.’ Öğretmen ve öğrencilerimiz; bu üç temel değerin idrakine varıp milletimize ve tüm insanlığa faydalı olmak gayesi ile sahip olduğumuz en önemli sermayemiz olan zamanı, en verimli şekilde kullandı, sonucunda ortaya koydukları projeler ile bugün çalışmalarının karşılığını alıyorlar” dedi.
Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ise; “Cemil Meriç’in ifadesiyle ışık doğudan doğar. Bu anlamda medeniyetin temeli doğuda atılmıştır. Bize ait olan değerlerin her daim farkındayız ve bu bilinçle çalışıyoruz. Bizden olan değerlere sahip çıkarak, onları geliştirerek çok daha ileri seviyelere taşıma çabasındayız. Bu bilim fuarı bunu göstermektedir. Burada öğretmen ve öğrencilerimiz yaptıkları çok özel çalışmaları bize göstermiş ve göğsümüzü kabartmışlardır” diye konuştu.
İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni de, binlerce faaliyete katıldığını belirterek şunları söyledi: “Çok az faaliyet beni bu bilim fuarı kadar heyecanlandırdı. Sergilenen otuz proje, her birinde ayrı ekip ve hepsinden önemlisi öğrencilerin yaptıkları işe hakimiyetleri. Sev kardeşim isimli çektikleri kısa film dahil otuz projenin tümü sağlığı, insana ve insanlığa faydayı önceliyor. Gençlerimizin güvenimizi hiçbir biçimde boşa çıkartmadığına bir kez daha şahit olduk.”
TÜBİTAK Bilim Fuarına Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cemalettin Çelik, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulkadir Durmuş, Ahmet Saruhan, Hamza Bulut ve Mükerrem Kaban, Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Tekinsoy, Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Gültekin, Bezmialem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gökçen Başaranoğlu, Bezmialem Üniversitesi Öğretim Üyesi Eray Metin Güler, ilçe ve ilçe dışından çok sayıda eğitimci, veli, vatandaş ve öğrenci katıldı.