ADANA (AA) - Vali Mustafa Büyük, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı'yı kabul etti.

Büyük, Tunalı ve kurum çalışanlarını kabulünde, her geçen yıl Vergi Haftası etkinliklerinin daha kapsamlı kutlandığını söyledi.

Kurumun, geçmişteki "Verginizi alıyoruz" anlayışından vazgeçip, "Verginizi verir misiniz?" düsturuyla çalışmaya başladığını anlatan Büyük, "Vergi, önemli bir konu. Aslında dürüst, namuslu, kurallara, hukuka, kanuna uyanlardan ziyade, bunlara riayet etmeyenleri, kurallara uydurmaya çalışmak gerekiyor" diye konuştu.

Büyük, "Eğer vergisine sadık olmayanlara göz yumuyorsanız dürüst insanları cezalandırıyorsunuzdur. Haksız rekabete sebep oluyor, eşit koşullarda olmaktan uzaklaştırıyorsunuzdur. Bu sistemi, kayıtlı ekonomiyi kayıt dışından uzaklaştırıp, herkesin açık ve aleni kurallara uyan sistemde çalışmasını hep beraber sağlamalıyız. Zaman zaman vergi dairelerinin çok çalışması ve başarılı olması, birilerini rahatsız edebilir ama bunlar düzgün ve namuslu vatandaşlar değil" ifadelerini kullandı.

Tunalı da çalışmaları ve hafta kapsamında yapacakları etkinliklerle ilgili Büyük'e bilgi verdi.