İSTANBUL (AA) - Vestel, Avrupa'da Endüstriyel Mükemmellik Ödüllerinde (Industrial Excellence Award) Avrupa şampiyonluğunu kazanan ilk Türk firması oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 21 yıldır üretim ve hizmet sektörlerinde Avrupa rekabetçiliği için yönetim kalitesini değerlendiren ve önceki yıllarda Volkswagen ve Bentley'in şampiyon olduğu yarışmada Vestel, şampiyonluğu kazanan ilk Türk firması oldu.

Avrupa'da Endüstriyel Mükemmellik Ödüllerinde (Industrial Excellence Award) Avrupa Şampiyonu olan şirket Seat, Audibene ve Zalando gibi rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, ödülle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Vestel olarak Industrial Excellence Award gibi prestijli bir organizasyonda dünya devi rakiplerimizi geride bırakarak ödül almış olmaktan gurur duyuyoruz. Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan Vestel'de endüstriyel mükemmelliği yakalamak için Ar-Ge ve inovasyona büyük yatırım yapıyor, Endüstri 4.0 dönüşümünü de en öncelikli işimiz olarak görüyoruz. Endüstri 4.0 dönüşümü bugün üretim yapan bütün sektörler için rekabette kalabilmek için temel şart olarak karşımıza çıkıyor.

Vestel olarak 2 yıldır büyük yatırım yaptığımız Endüstri 4.0 dönüşümünün gerçekleşmesi ile inovasyon ve teknoloji adaptasyonu hızlanacak. Fabrikamızın akıllanması ile uçtan uca süreçlerin birbirleriyle daha da bağlantılı hale gelmesi, üretim hatlarının daha çevik ve uyumlu çalışmasını sağlayacak. Türkiye’de Endüstri 4.0 dönüşümünü ilk tamamlayan fabrikanın Vestel olması konusunda iddialıyız. Aldığımız bu ödül ile de endüstriyel mükemmellik için yürüttüğümüz çalışmalarımızın ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk."