Konya’nın Beyşehir ilçesinde, hafif ticari araç ile cenaze nakil aracının çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 1’i çocuk 2 kişi de yaralandı.

Kaza, Beyşehir-Konya karayolunun 5. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya’dan Beyşehir’e ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi’ne cenaze götüren Hüseyin K. yönetimindeki 42 B 1361 plakalı cenaze nakil aracı, karşı yönden gelen Barış Ş. (42) idaresindeki 31 KJM 80 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle şarampole devrilerek ters dönen hafif ticari araçta bulunan sürücü Barış Ş. ile aynı araçta yolcu olarak bulunan Salim (67) ve Havva (66) Karakoç ile ismi henüz tespit edilemeyen 1’i kadın toplam 4 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Hafif ticari araçta sıkışan sürücüsünün cansız bedeni de itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlarının ardından şoför mahallinden çıkarılabildi. Hafif ticari araçtan yaralı olarak çıkarılan 12 yaşındaki A.E.Ş. ile yan yatan cenaze nakil aracından yaralı olarak çıkarılan sürücü Hüseyin K., ambulanslarla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı çocuk acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledildi. Kazada ölen 4 kişinin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle karayolunda ulaşım bir süre kesintiye uğrarken, araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından yol trafiğe yeniden açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.