Vietnam İstatistik Kurumu (VİK) Başkan Yardımcısı Pham Quang Vinh, Vietnam İstatistik Kurumu ile Türkiye İstatistik Kurumu arasında gerçekleştirilen bilgi ve tecrübe paylaşımı programlarına ilişkin, Türkiye’nin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübenin kendileri için çok önemli ve yol gösterici olduğunu kaydetti.
2016 yılında Vietnam ve Türkiye arasında başlatılan işbirliği programı kapsamında Vietnam İstatistik Kurumu ile Türkiye İstatistik Kurumu arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı programları düzenlendi. Ankara’da gerçekleştirilen programda Vietnam İstatistik Kurumu (VİK) Başkan Yardımcısı Pham Quang Vinh başkanlığında 10 kişilik heyete yönelik olarak “Enerji İstatistikleri” alanında eğitim verildi. Söz konusu eğitim programı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ile Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’den gelen uzmanların katılımı ile gerçekleştirildi.
VİK Başkan Yardımcısı Pham Quang Vinh, Türkiye’nin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübenin kendileri için çok önemli ve yol gösterici olduğunu vurguladı. Düzenlenen programın son derece etkili olduğunu belirten Vinh, Türkiye’nin misafirperverliğinden son derece memnun kaldıklarını ifade etti.