İSTANBUL (AA) - Türk Telekom iştiraki eğitim teknolojileri şirketi Sebit'in ürünü Vitamin, İngilizce dersi için öğrencilere destek vermek amacıyla TEOG İngilizce Hazırlık Testlerini de içeriğine ekledi.

Sebit'ten yapılan açıklamaya göre Vitamin, her yıl TEOG için öğrencilerin hızlı ve eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanmalarını sağlayacak uygulamalara imza atarak öğrencilere destek oluyor.

Milli  Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan, 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı 2. Dönem TEOG Sınavı, 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak.

Online eğitim destek hizmeti Vitamin de öğrencilere destek vermek amacıyla TEOG İngilizce hazırlık testlerini içeriğine ekledi. Vitamin'in 2014-2015 eğitim öğretim yılında 1. Dönem TEOG Deneme Sınavı sorularının, tüm derslerin ortalaması alındığında TEOG sorularıyla yüzde 94 örtüştüğü, Vitamin içeriklerinin ise geçen yıl olduğu gibi TEOG'la yüzde 100 uyumlu olduğu raporlandı. 

Vitamin her yıl da MEB tarafından açıklanan TEOG kapsamındaki tüm konuları 8. sınıf öğrencileri için yıldızla işaretliyor.

Öğrenciler sınav hazırlıklarında, Vitamin'de "Bu konu TEOG sınavı kapsamındadır" şeklinde yıldızla belirtilen konuları kolaylıkla ayırt ederek, bu konulara ağırlık vererek hedef odaklı çalışabiliyorlar.

Vitamin'in bu uygulaması, öğrencilerin hem hızlı hem de eksiksiz hazırlanmaları için fayda sağlıyor. Ayrıca öğrencinin okulda işlediği derslerle uyumlu, yol gösterici ve yönlendirici bir alan olan "Sıralı Çalış" ise giriş, gelişme, sonuç akışında, öğrendikçe hemen ardından pekiştirmeyi sağlayan alıştırmalar, çözümlü örnekler ve hızlı bir tekrar için çıktısı alınabilen özet bölümleri ile bağımsız çalışmaya olanak veriyor.

Vitamin TEOG Deneme Sınavları, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce derslerini de kapsıyor.

Bu yıl Vitamin, İngilizce dersi için öğrencilere destek vermek amacıyla TEOG İngilizce Hazırlık Testlerini de içeriğine ekledi. İngilizce hazırlık testlerinde her bir soruya yönelik 2 çözümlü video bulunuyor. 

Videolardan birinde soruyu hızlıca çözmenin püf noktaları, diğerinde ise soruyla ilgili konu ayrıntılı olarak ele alınıyor, kelimelerin Türkçe anlamları verilerek seçenekler tek tek irdeleniyor.