Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda yaptıkları sosyal yatırımlar içinde sporun ilk sıralarda yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Tüm spor dallarına büyük önem vermekle beraber, yatırımlarımızda futbol ve maraton gibi geniş kitlesel katılımlı ve global nitelikli spor etkinliklerine ağırlık veriyoruz. Son olarak, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena’yı geçtiğimiz günlerde büyük bir coşku ve gururla açtık. Özellikle maratonun İstanbul'un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda 4 yıldır ismimizi verdiğimiz Vodafone İstanbul Maratonu'nun yanı sıra Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na da üçüncü kez sponsor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun bu yıl da geçtiğimiz sene yenilediğimiz ve yeni kategorilerle genişlettiğimiz parkurda dünya rekoruna imza atması beklenen elit atletlerin katılımıyla düzenlenecek olmasından heyecan duyuyoruz. Diğer yandan, Dijital Dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda geliştirdiğimiz ve Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda yenilediğimiz özel koşu, bağış ve bilgilendirme platformu "VMaraton" uygulamamız bu yıl da maratonun pusulası olacak. Yarı Maraton günü boyunca Tarihi Yarımada’da düzenlenecek etkinliklerimiz ve çeşitli markalarda abonelerimize sunacağımız özel fırsatlarımızla keyifli bir finiş bizleri bekliyor olacak. Spora bakışımızı mükemmel yansıtan ve dünyanın önde gelen yarı maratonlarından biri yapmayı hedeflediğimiz Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu desteklemeyi sürdüreceğiz."
- 7 bin 500 sporcu bekleniyor
Maraton, 24 Nisan Pazar sabahı Yenikapı miting alanında başlayıp Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı'da son bulacak olan 21 kilometrelik parkurda koşulacak. 7 bin 500 sporcunun katılması beklenen maraton, katılımcılara Yarı Maraton, Çeyrek Maraton, Bayrak Yarışı, Masterlar, Business Maraton kategorilerinde yarışma fırsatı sunacak. Maratonda hem erkeklerde hem kadınlarda yeni bir dünya rekoruna imza atılması bekleniyor.