KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından tasarlanan elektrikli araç VoltaCar'ın sponsorlarına plaket verildi.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjist Takımı tarafından tasarlanıp üretilen ve son katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarından TÜBİTAK Kurul Özel Ödülü ile dönen elektrikli araç VoltaCar için tanıtım ve teşekkür toplantısı düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'ndaki toplantıya, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, sponsor firmaların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Güven, Türkiye'nin her türlü aracı üretebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler vasfından gelişmiş ülke vasfına geçmesi gerektiğini vurgulayan Güven, "Ülke olarak başaramayacağımız bir iş yok. Birçok projeyi rahatlıkla yapabilme potansiyeline sahibiz. Öncelikle kendimize yetecek üretimi yapmalı, daha sonra dış pazara satmalıyız. Böylelikle dış bağımlığımız da azalacaktır. Bugün üniversitemiz tarafından üretilen bu proje bizim için oldukça önemli. VoltaCar’ın üretimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. VoltaCar gibi başarılı projelerin ülkede daha çok görülmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Dekan Altun ise, 2 yıllık bir çalışma sonucu tasarlanıp üretilen elektrikli araç VoltaCar'a sponsor olarak destek veren firmalara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından VoltaCar'ın tanıtım sunumu yapıldı ve aracın üretilmesine destek veren sponsorlara plaketleri takdim edildi.