Türkiye’nin, hafta sonundan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen nispeten serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hafta boyunca yurdun büyük bir bölümünde yağışların görüleceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Cumartesi günü (09.04.2016) yağışla birlikte batı bölgelerimizden başlayarak, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 °C derece) olmak üzere, ülke genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.
09.04.2016 Cumartesi Günü: Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Antalya, Zonguldak, Bartın, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; İç Anadolu’nun güneyi ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde, güneyli yönlerden kuvvetli (30-50km/saat) olarak eseceği bekleniyor.
10.04.2016 Pazar Günü: Mersin, Karaman ve Aksaray çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş) ile Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Karabük, Kastamonu çevreleri ile Sinop’un iç kesimlerinde kuvvetli (21-50mm) olacağı tahmin ediliyor.
11.04.2016 Pazartesi Günü: Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği, yağışlarında; genellikle sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı bekleniyor.
Yağışlı sistemin, salı ve çarşamba günlerinde de ülkemizin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor" denildi.