KAYSERİ (AA) - Yahyalı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftarda, muhtarlar ile protokol üyeleri bir araya geldi. 

Yahyalı Belediyesinin ev sahipliğinde ilçedeki bir çay bahçesinde düzenlenen iftara, Kaymakam Metin Esen, Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Emniyet Müdür Vekili Veysel Sarıyıldırım, İlçe Müftüsü Cafer Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Cemal Ersin Çakır, kurum amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Metin Esen, burada yaptığı konuşmada, mübarek Ramazan ayında herkesi bir arada ve huzur içerisinde bir sofrada görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 

Ramazan ayının, manevi duyguların kabardığı, insanların hayır işlemek için adeta birbiriyle yarıştığı bir ay olduğunu ifade eden Esen, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla olayın bu yönüyle bakıldığında, mahallelerde yardıma ihtiyacı olan insanları en iyi bilen, en çabuk onlara ulaşacak olan çok değerli muhtarlarımızdır. Olaya bu cihetle yaklaşacağınızdan, ihtiyacı olan insanları bizlerle buluşturacağınızdan eminim. Bu, aynı zamanda bir de kamu görevidir. Bu görevi en iyi şekilde yapacağınıza inancımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Ramazan ayınızın hayırlı uğurlu olmasını dilerken, bayrama aynı neşe, aynı kıvanç, aynı his, heyecan ve mutluluk içerisinde ulaşmanızı temenni ediyorum.” 

Belediye Başkanı Esat Öztürk de muhtarların sorunlarını dinledi ve eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.