Tokat’ın Turhal ilçesinde yapılan uluslararası yamaç paraşütü yarışında yaşanan kaza sonucu hafif şekilde yaralanan 40 yaşındaki Bahri Kılıçarslan o anları anlattı.
Tokat’ın Turhal ilçesinde Şenyurt Mercimek Tepesi’nde 6 ülkeden 50 sporcunun katılımı ile düzenlenen Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması’nın ilk günü yaşanan talihsiz kaza kameralara yansımıştı. Yarışmaya Burdur’dan katılan 40 yaşındaki Bahri Kılıçarslan, havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütünün kapanması sonucu sert iniş yapmak durumunda kalırken, ekip arkadaşları ve yarışmaya katılanlar panik yaşamıştı. Kayalık alana düşen Kılıçarslan, ambulansla hastaneye kaldırılırken kolunda çıkık olduğu tespit edildi.
Talihsiz kazanın ardından yarışmanın ikinci günü ekip arkadaşlarının yanına gelerek yarışmayı izleyen Kılıçarslan, basın mensuplarına kaza anını anlattı. Kılıçaraslan, “Şuan durumum elhamdülillah iyi. Kolumuzda bir çıkıkla atlattık bu kazayı. Bu kaza daha büyük kırıklara sebebiyet verir ama bu halimize şükrediyoruz. Buranın coğrafiye bölgesi nedeniyle termallerin sert olması sonucu dönüşümüzde sert girmemizden kaynaklı olarak stola girdi kanadımız. Bu pilotaj hatası da olabilir ama havanın durumundan kaynaklanan bir olay” dedi.
Uzun süredir yamaç paraşütü sporu yaptığı için düşüş anında bilinçli davranarak kazayı en hafif şekli ile atlatmaya çalıştığını ifade eden Kılıçarslan, “Sadece kayayı kurtaramadık. Onda da yapacak bir şey yok. Güzel bir duygu değil düşmek. Allah kimseye bu sporda bu duyguyu yaşatmasın. Gerçekten zor bir durum. Daha da kötü olabilirdi. Bir kolun çıkması ile kurtardık ama çıkıklar olsa daha kötü olurdu. Uzun sürede bu sporu yapmayabilirdik. Ama şu an itibariyle bir ay sonra bu sporu yapmaya devam edeceğiz. Aslında benim istirahat etmem gerekiyor. Yarışmacı arkadaşları izlemek için buraya geldim” diye konuştu.
"YAMAÇ PARAŞÜTÜ TEHLİKELİ BİR SPOR OLARAK GÖZÜKSE DE GÜVENLİ BİR SPOR"
Profesyonel tandem pilotu Semih Nezli, yarışma öncesinde tandem uçuşları yaptırdı. Yamaç paraşütü yapmak isteyenlere tavsiyelere bulunan Nezli, yamaç paraşütünün tehlikeli bir spor olarak gözükse de güvenli bir spor olduğunu ifade ederek, “Bütün emniyet tedbirlerini alıyoruz. Yedek paraşütümüz var. Paraşütümüz açık vaziyette kalkıp uçuş sağlıyoruz. Tüm insanların en azından bir kez denemesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması’nın ikinci gününde yarışmalar yapılan teknik toplantının ardından başladı.