Denizli’nin Çameli ilçesinde düzenlenen Uluslararası Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası final uçuşlarıyla sona erdi.
Denizli’nin Çameli ilçesinde düzenlenen Uluslararası Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası yarışmalarının finali uçuşları 6’ncı günün de tamamlandı. Çameli Belediye Parkı önünde düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Türk Hava Kurumu ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, İl Gençlik Spor İl Müdür Haluk Tuncay, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende katılımcılara seslenen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Yaylacık Dağında gerçekleşen bugünkü uçuşlarda halkımız yoğun ilgi gösterdi bayram gibi bir etkinlik oldu. Bundan sonraki sürecimiz Dünya Yamaç Paraşütünü Çameli’de Organize etmek. Yaylacık Yamaç Paraşütü Pistimiz Denizli Büyükşehir Belediyesi ile beraber organize ederek 12 ay olmasa da 6 ay boyunca uçuş dönemlerinde vatandaşlarımıza ve paraşütçülerimizin hizmetine sunacağız. Yamaç Paraşütçülerimiz 4 bin 500 metre yükseklikte uçtular. Her sene bir hedef koyarak ilerlediğimiz yamaç paraşütü festivalimizde geçen yılda dediğimiz gibi Türkiye Şampiyonasına aday olacağımızı söylemiştik ve yaylacık yamaç paraşütü pistimizde Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonasını yaptık ve kazasız bitirdik. 2017’nin Ağustos aylarında Türkiye Bisiklet Şampiyonası yapılacak olup, yamaç paraşütünün yanında alternatif olarak yapılacak programlara dahil edildi. Bunu da tüm kamuoyuna tüm hemşerilerimize, sporcu kardeşlerimize duyurmaktan onur duyuyorum İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yarışma hakkında bilgi veren Yarışma Direktörü Bekir Baştuğ, “Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası Çameli ilçemizde gerçekleşti. Bu yıl yarışmaya 8’i yabancı 90 Yarışmacı katılmıştır. 26 Temmuz Salı Günü 1 Antrenman Günü olmak üzere toplam 6 uçuş gerçekleşmiştir.Yarışma’da En uzun mesafe olarak 113 km olarak yapılmış olup Bu mesafe FA-2 kategori yarışmasında oldukça uzun mesafedir. Paraşütçülerimiz toplamda 5 bin 500 kilometre gibi büyük bir mesafe uçmuşlardır. Gelecek yıl Dünya Paraşüt Şampiyonasını Çameli ilçemizde gerçekleştirmeyi istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Genel Klasman Yarışmasının birincisi Semih Sayır, ikincisi Murat Tüzer ve üçüncüsü Hakan Akdere’nin ödüllerini Çameli Belediyesi Başkanı Cengiz Arslan verdi.
Bayanlar Klasmanında derece yaparak birinci olan Merve Gülşah Arslan ödüllünü Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak’ın elinden aldı.