ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da tarih öğretmenliği yapan Nihat Ağır, ders esnasında sınıf penceresi önüne konan yaralı güvercine sahip çıktı.

Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesinde tarih öğretmenliği yapan Nihat Ağır, ders esnasında pencere önüne konan güvercinin yaralı ve bitkin halde olduğunu fark etti. Güvercini sınıfa alıp su ve yem temin eden Ağır, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi.

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, güvercine sahip çıkan Ağır'a teşekkür etti.

Ağır, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür durumlara maruz kalan hayvanlara yardım edilmesinin insanın vazifesi olduğunu belirtti.

Ders esnasında yaralı bir güvercinin sınıf penceresine konduğunu fark ettiğini dile getiren Ağır, "Gözünün iltihaplı ve patlayacak gibi durması yüreğimi sızlattı. Onu incitmeden içeriye aldım. Karnını doyurduktan sonra yetkilileri arayıp bilgi verdim. Onlarda sağ olsun bir ekip gönderip kuşu tedavi ettirmek için teslim aldılar." ifadelerini kullandı.

Güvercinin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde veteriner hekim tarafından tedavisi yapılıp doğaya bırakılacağı öğrenildi.