Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun Eskişehir’e Ramazan ayında yaptığı ziyaret sonrası mevsimlik işçiler ve çocukları için harekete geçen gönüllüler, giyecek yiyecek ve oyuncak yardımında bulundular.
Ramazan ayında Eskişehir’e gelen ve mevsimlik işçilerle birlikte iftar yapan Bakan Soylu, ihtiyaç sahipleri için Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder’i görevlendirerek mevsimlik işçi çocuklarının güzel bir gün yaşamasına ön ayak oldu. Alpu ilçesinde çadırda yaşayan mevsimlik işçilerin sıkıntıları için AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Alpu Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ile birlikte çok sayıda gönüllü vatandaş da harekete geçti. Gönüllüler ile Alpu Kaymakamlığı ve Alpu Belediyesi’nde buluşan Prof. Dr. Emine Nur Günay, mini bir toplantı yaparak projenin başlıklarını anlattı. Özellikle çocukların eksikliklerini gidermek isteyen gruba, büyük firmalardan bez, mama ve kıyafet desteği geldi. Çadırları tek tek gezen gönüllüler ise, çocukları kayıt altına alarak, bir sonraki ziyarette yapılacak olan yardımların da listesini hazırladılar.
"Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik programlarımız var"
Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı, yerel yönetimler ve firmaların bir araya gelerek bir proje oluşturduğundan söz eden AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, bu kapsamda mevsimlik işçilerin hayat şartlarının iyileştirileceğini belirtti. Projenin pilot olarak uygulanmaya başlanılacağını aktaran Prof. Dr. Günay, "Burada amacımız, görmüş olduğunuz çocuklarımızın eğitimlerine destek vermek. Güncel yaşamlarında ihtiyaçlarını giderebilmek. Eğitim verirken de bir yandan da sosyal ve kültürel aktivitelerle tanışmalarını sağlamak istiyoruz. Bu çocuklarımıza yönelik bir program olacak. Kadınlarımıza yönelik olarak da programlarımız var. Çünkü kadınlarımızın bilinçlenmesi demek, ailenin bilinçlenmesi demek. Yeni bir nesli yetiştiren onlar. Onlara yönelik olarak da sağlık, sosyal, kültürel konularda etkinliklerimiz olacak" dedi.
Proje daha fazla aileye ulaşacak
Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise, projenin yeni başladığını anlattı. Projenin daha fazla mevsimlik işçi ailesine ulaşması için uğraştıklarını dile getiren Önder, çocuklarla da tek tek ilgilendi. Yardımların artacağından da söz eden Önder, yaşam kalitesinin arttırılması için projelere devam edileceğinden bahsetti.
Açıklamaların ardından gönüllüler çadırları gezmeye başladı. Çadırları ziyaret eden gönüllülerin elleri ise boş değildi. Çocuklara oyuncak ve kıyafet hediye eden gönüllüler, çadırlarda bulunan miniklerin annelerine mama ve bez verdi. Kendilerini unutmayan gönüllülere teşekkür eden mevsimlik işçiler, desteklerin devam etmesi dileğinde bulundular.