Akkışla Kaymakamı Cevat Gün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf yardımları haricinde herhangi bir geliri olmayan ve yakın gelecekte de bu durumlarının değişmeyeceği öngörülen, yaşlılık, fiziksel ve zihinsel engelleri ya da ikametlerinin uzak olması nedeniyle vakfa müracaat etmekte zorlananlarla ilgili çalışma yaptıklarını belirtti.

Vakfa müracaat etmekte zorlananları "kırmızı liste" adı verilen listede topladıklarını aktaran Gün, "Kırmızı Listede yer alan vatandaşlarımızın her defasında vakfa müracaat etmek için yaşadıkları sıkıntıya çözüm bulmak amacıyla SYDV Mütevelli Heyeti’nin 18 Şubat'taki toplantısında 2015 yılı boyunca listedeki vatandaşlarımıza başvuru şartı aranmaksızın her ayın ilk toplantısında yardım yapılması karara bağlanmıştır" diye konuştu.

Gün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece vakfımızın yaptığı yardımlarla geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlarımız var ve bu kimseler yardım alabilmek için her defasında dilekçeyle vakfımıza müracaat etmek zorunda kalıyorlardı. Bazı vatandaşlarımızın yardım almak için katlandıkları sıkıntının maliyeti aldıkları yardımdan fazla olabilmekteydi. Çünkü 80-90 yaşındaki bir büyüğümüz veya fiziksel ya da zihinsel engelli bir vatandaşımızın uzak bir mahalleden kalkıp ilçe merkezine yardım müracaatı için gelmesi hiç de kolay değil."