GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçirdiği hastalık nedeniyle felç olan gencin ailesine yardımda bulundu. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 3 yıl önce Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanarak, tamamen felç olan ve ailesiyle gözleriyle iletişim kurabilen Gökhan Güngör (18) annesi Birgül ve babası Kazım Güngör'ün yardımıyla hayata tutunuyor.

Daha önce yaşadıkları evin kötü şartları nedeniyle sürekli enfeksiyon kapan Gökhan'ın daha iyi koşullarda yaşaması için Beykent TOKİ Konutları'na taşınan ailenin aldığı evde bakım maaşı, yetkililere haber vermeden adres değişikliği yaptıkları için kesildi. 

Maaşın kesilmesi üzerine, bir tekstil fabrikasında asgari ücretle çalışarak 9 kişilik ailesine bakmaya çalışan baba Kazım Göngör, bir süre sonra faturaları ve kirayı ödeyemez duruma geldi. 

Bunun üzerine 10 yaşındaki Emirhan Güngör, ailesine destek olmak için bir markette çalışırken, 18 yaşındaki Ceylan da maddi imkansızlıklardan dolayı okulu bıraktı. 

Ailenin yaşadığı sorundan haberdar olan Başkan Fatma Şahin, harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Şahin'in talimatıyla aileyi ziyaret ederek, evde bakım ve engelli maaşının tekrar bağlanması için gerekeni yapacağını söyledi. 

Gökhan'ın maaşı Çelebi'nin ziyaretinin ardından tekrar bağlanırken, Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Gıda Bankası da çocuklara okul kıyafeti, aileye ise gıda ve çeşitli yardımlarda bulundu.

Ayrıca, maddi imkansızlıktan dolayı okulu bırakan Ceylan'ın bütün masrafları dernek tarafından karşılanarak okula tekrar dönmesi sağlanacak.