Bursa’nın Karacabey ilçesinde 4 yavru leyleğe üvey anneleri sahip çıktı.
Türkiye’nin ilk ve tek yaban hayatı tedavi merkezi olan Karacabey Celal Acar Rehabilistasyon Merkezi’nde yaralı ve muhtaç yabani hayvanların tedavileri yapılıyor. 5 yıl evvel bakım merkezindeki yabani kuşların bulunduğu kafesin üzerine gelip yuva yapan leylek çifti, bu sene de yuvaya gelip yerleşti. Her yıl burada yavru büyüten leylek ailesi, bu yıl kendi yavrularının haricinde dört leylek yavrusunu da sahiplendi.
Karacabey’deki bakım merkezinde yabani kuşların bulunduğu kafesin üzerine yuva yapan leylek çifti, her sene gelip yavrularını bu kafesin üstündeki yuvasında büyütüyor. Bu sene de aynı kafese gelen leyleklerin yanına yuvadan düşen 4 adet leylek yavrusu bırakıldı. Bir hafta sonra leylek çiftin kendi yavrularıyla birlikte bu yavruları da beslediğini fark eden görevliler büyük bir mutluluk yaşadı.
Anne ve baba ile birlikte toplam 9 yavrulu leylek yuvası vatandaşların ilgisini çekiyor. Celal Acar Rehabilitasyon Merkezi ve Üretim İstasyonu Şefi Yüksel Akdoğan, “Böyle bir ihtimali değerlendirdik ve başarıya ulaştık. Bizim asli görevimiz tedavisi tamamlanan hayvanı süratle doğaya geri kazandırmaktır. Yavru hayvanlarla sorumluluğumuz daha fazla oluyor. Çünkü yavruyken gelişimini merkezde tamamlayan bir kuşu tabiata saldığımızda başarı şansımız yüzde 50 oluyor. Her ne kadar iyi bakarsak bakalım hayat şartlarını hayvanın ebeveynleri gibi kimse o yavruya öğretemiyor. Leylek yavrularında şansımız yaver gitti ve 4 yavru üvey anneleri tarafından eğitime tabi tutuldu. Onlara uçmayı ve avlanmayı üvey anneleri öğretti. Neredeyse her gün bu leylek ailesini gözlemledik. Başlarda korkuyorduk yavrulara sahiplenmeyip yuvadan atarlar diye. Ancak işler yolunda gitti. Anne leyleğe fazla yük olmamak için biz de yuvaya yiyecekler atarak yavrulara takviye yaptık. Böyle bir sonuç ortaya çıktığı için mutluyuz’ dedi.