KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliği’nin düzenlediği "Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında kente gelen Türkiye'nin en genç yazarı Şefika Güney, öğrencilerle buluşarak, kitaplarını imzaladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Vekili Mustafa Masatlı, genç yazarın Talas Şehit Binbaşı Mahmut Şahin İlkokulundaki imza törenine katıldı.

Yazar Güney'in ailesinin ve öğrencilerin de bulunduğu imza töreninde konuşan Masatlı, Güney’in hayatının örnek olduğunu ve küçük yaşta ulaşılan bu başarıdan herkes için çıkarılması gereken dersler bulunduğunu belirtti.

Gelişen ve değişen teknolojiyle okuma yazma alışkanlığından uzaklaşıldığına işaret eden Masatlı, "Çağımız teknoloji çağı. İnsanlar her şeyi ellerinde bulundukları küçücük bir aletle halletmeye çalışıyorlar. Ama bu makine hayatımıza öyle bir girdi ki artık biz eski özelliklerimizi yavaş yavaş kaybetmeye başladık. Bunlardan bir tanesi okumak, bir diğeri de yazmak. Önceden insana ilk özelliğin nedir diye sorulduğunda, ‘Ben okur, yazarım’ diyordu. Şimdi ise okur yazar gibi göründüğümüz halde çok okuyup, yazmıyoruz. Aslında bu teknolojinin eğitime ve insanlara kısmi de olsa olumsuz etkisi olabiliyor. İşte bu olumsuz etkiye Şefika’nın hareketi önemli bir cevaptır. Kendisi 9-10 yaşında Türkiye’nin en çok okuyan öğrencisi oluyor. Dolayısıyla baktığınızda aslında bir insanın hayatında hiç okuyamadığı kadar kitabı çok küçük yaşta okumuş"

Güney de yazar olmaya, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’den ödül aldığı zaman, Hayrünnisa Gül’ün “Söz uçar, yazı kalır” nasihatı sonrasında karar verdiğini belirterek, herkes bol bol kitap okumasını ve kitapların farklı dünyasında muhakkak yer almaları gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından genç yazar, başta Masatlı adına olmak üzere, salonda bulunanlara yazmış olduğu kitabı imzaladı ve öğrencilerin sorularına cevap verdi.