GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yazıcık Konutları'nın 4 ay sonra tamamlanacağını belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yazıcık Mahallesi'ndeki inşaat alanında incelemelerde bulunan Tahmazoğlu, Yazıcık Mahallesi'nin Gaziantep'in en eski mahallelerinden birisi olduğunu anımsattı.

 Buradaki tarihi yapılar yıkılarak yerine yapılan briketten yapılan 400 yığma evlerin kamulaştırması yapılarak yıkıldığını belirten Tahmazoğlu şunları kaydetti:

"Bunların yerine 162 konut yapıyoruz. Bu 162 konutumuz inşallah bu yıl sonunda tamamlanacak yani şurada 4 ay kaldı. İnşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Buradaki konutlarımızın en büyük özelliği zemin artı 1 kat yada en fazla 2 kat olması. Amacımız bu bölgedeki tarihi yapıya uygun konut yapmak. Konutlarımızın dışını taş kaplama yapıyoruz ve Gaziantep şehir mimarisinin bütün özelliklerini burada yansıtıyoruz. Dış merdivenler, kemerler, balkonlar bunların hepsi bizim tarihi dokumuza göre inşa ediliyor. Bu proje beni de gerçekten çok heyecanlandırıyor. İnşallah tamamlandığında tüm Gaziantep burada yapılan projeyle gurur duyacak."