Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu FEBS’in (Federation of European Biochemical Societies) 41. Kongresi, bu yıl Türk Biyokimya Derneği’nin ev sahipliğinde, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer’in başkanlığında 3-8 Eylül 2016 tarihleri arasında Kuşadası, Efes Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.
Biyokimya - moleküler yaşam bilimleri alanında yılın en büyük kongresi olan FEBS 2016’ya Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer’in başkanlık edeceği bildirildi. Prof. Dr. Nazmi Özer’in 2007-2009 yılları arasında genel başkanlığını da yaptığı FEBS, Avrupa’da yaşam bilimlerini desteklemek ve geliştirmek amacıyla 1964 yılında kurulmuş bir federasyon. Bünyesinde 43 Avrupa ülkesinin derneğini barındıran dernek 40bine yakın üyeye sahip.
KONGREYE BAŞTA AVRUPA ÜLKELERİ OLMAK ÜZERE ORTA DOĞU VE TÜRKİ CUMHURİYETLER DE KATILIYOR
Bu yıl düzenlenecek kongreye, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Orta Doğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve tüm dünyadan yaklaşık 2.500 civarında katılımcı bekleniyor. Çok zengin bir bilimsel programa sahip kongrede, uluslararası seçkin davetli konuşmacı ve katılımcılar genetik çalışmalardan moleküler düzeydeki hücre fonksiyonlarına, kanser araştırmalarından manyetik rezonans görüntülemedeki yeniliklere, aterosklerozdan beyin hastalıklarına ve yaşlanmaya kadar geniş bir bilimsel dağılımdaki alanlarda güncel gelişmeleri tartışacaklar. Uluslararası Bilimsel Komite ve Uluslararası Bilimsel Danışma Kurulu öncülüğünde hazırlanan kongre programında 12 ana konuşma, her biri 3 davetli konferans ve 2 sözlü sunum içeren 33 sempozyum ve özel oturumlar bulunuyor.
KONGREDE ÖZEL OTURUM VE ÇALIŞTAYLAR DA OLACAK
FEBS 2016 içinde ayrıca toplum ve bilim, kadın bilimciler ve moleküler yaşam bilimleri eğitimi alanında özel oturum ve çalıştaylar da yer alıyor. Özellikle genç araştırmacılara yönelik olarak uygulamalı yapılacak eğitim oturumlarında araştırma becerileri, bilimsel yayın yazmanın temelleri gibi akademik gelişimle ilgili konular da tartışılacak.
“SON DERECE VERİMLİ GEÇEN FEBS 2016 KONGRESİ’NE BAŞKANLIK ETMEKTEN VE YDÜ’YÜ TEMSİL ETMEKTEN DOLAYI GURUR DUYUYORUM”
FEBS 2016 ile ilgili açıklamada bulunan YDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer, bu önemli kongreye başkanlık etmekten ve Yakın Doğu Üniversitesi’ni temsil etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. “Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir üyesi olarak FEBS 2016 Kongresi’ne başkanlık etmekten çok büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Her yıl bilim insanlarına çok zengin bir networking imkanı sunan FEBS kongreleri, farklı sosyal programlarıyla da dikkat çekiyor. Bu yılki kongre de, Efes Antik Tiyatro’da açılış kokteyliyle başlayacak ve zengin sosyal programıyla devam edecek. Kongrede poster ve 5 dakikalık ‘speed talk’ sunumları yanısıra sempozyum konularıyla ilgili alanlardaki çalışmalara 15 dakikalık sözlü sunum için de fırsat yaratılacak. Ayrıca FEBS Kongresi’nde sunulacak tüm bildiriler SCI-Expanded’da yer alan FEBS Journal’ın kongreye özel sayısında online olarak da yayınlanacak. Türkiye’de ilk kez 2006 yılında İstanbul’da düzenlenen ve başkanlığını yaptığım FEBS kongresi, o yıl Avrupa’da organize edilen kongreler içinde en başarılı kongre seçilmişti, 10 yıl aradan sonra yine Türkiye’de yapılan bu yılki FEBS Kongresi’nin de, en az 2006’daki kadar başarılı olmasını bekliyoruz” dedi.
ÖZEL İNDİRİM VE BURS İMKANLARI OLAN KONGREYE SON BAŞVURU TARİHİ 1 HAZİRAN
Türkiye’den ve Kıbrıs’tan katılacak olan bilim insanlarına % 50 indirimli olarak çok özel kayıt imkanları ve katılacak genç bilim insanları için çeşitli kayıt bursları da (350 adetten fazla) sağlanacak kongreye son bildiri gönderim tarihi 1 Haziran 2016 Çarşamba günüdür.