İSTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu'ndan (ECZAK) "tam akreditasyon" alan ilk vakıf üniversitesi eczacılık fakültesi oldu.

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin eczacılık fakültesi, ECZAK ve Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından değerlendirilerek 6 yıl süreyle "tam akreditasyon" almaya hak kazandı.

ECZAK tarafından hazırlanan belgenin teslim töreninde konuşan Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç, akreditasyon sürecinde büyük bir özveriyle çalışan akademisyenlere ve fakülte çalışanlarına teşekkür etti.

Kazanılan bu akreditasyonun uygulanan akademik programın belirli performans standartlarına sahip olduğunu ortaya koyduğunu ve kalite özelliklerini güvence altına alındığını belirten Akkoç, "Bugün itibarıyla akredite olmuş tek vakıf üniversitesi eczacılık fakültesi olarak kalite sürecinin içine girmiş ve standartlarımızın seviyesini mükemmele yöneltmiş bulunuyoruz." dedi.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hande Sipahi de ilk akreditasyon başvurusunun eski dekan Prof. Dr. Hülya Akgün'ün öncülüğünde 2014 yılında yapıldığını belirterek, akreditasyon sürecindeki denetlemelerde elde edilen sonuçları paylaştı.

Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet T. İnce ise kalite güvencesi sisteminde sertifikaların zorunlu, akreditasyonların ise gönüllülüğe bağlı olduğuna değinerek, Yeditepe Üniversitesi'nin almaya hak kazandığı akreditasyonlarla kalitesini tescillediğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, ECZAK Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas ve ECZAK Genel Sekreteri Prof. Dr. Belma Koçer Gümüşel, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Akkoç ve eski Dekan Prof. Dr. Hülya Akgün'e belgeyi takdim etti.