Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Milletvekili Meral Akşener’ın, 8 Mayıs’a kadar yapacağı en kritik ziyaretlerden birisini 23 Nisan Cumartesi günü Söğüt’e yaparak burada MHP Genel Başkanlığı için adaylığını resmi olarak açıklayacağı iddia edildi.

Meral Akşener’in Söğüt ve Bilecik gezileri hakkında İHA muhabirine açıklama yapan, görevden alınan eski MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Akşener’in danışmanının da içinde olduğu bir heyetin bugün Söğüt ve Bilecik’te keşif yapacağını belirtti. Gürses, “Meral Akşener Söğüt’te iktidar duası yapacak. Buraya İstanbul’dan, Uşak’tan, Denizli’den birçok ilden otobüsler kalkacak. Yaklaşık 10 bin kişinin 23 Nisan günü Söğüt’te olması planlanıyor. 15 Mayıs günü yapılacak olan kurultay için ilk genel başkan adayı sıfatı ile Bilecik’e gezi düzenleyecek. Merak Akşener Bilecik’ten genel başkan adayı sıfatı ile start alacak” dedi.

Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen bir internet sitesinde ise Osmanlı’nın kuruluşundaki kadının rolünü hatırlatacak Akşener’in 23 Nisan’da Söğüt’e gideceği, Ankara’ya demokrasi mesajını Osmanlı’nın kuruluş tohumlarının atıldığı bu ilçeden vereceği belirtildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan günü Söğüt’te Ertuğrul Gazi, Bilecik’te Şeyh Edebali türbelerini ziyaret edecek olan Akşener, asıl ve en önemli mesajlarından birisini burada verecek. Yedi cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunda büyük rol oynayan Kayı Boyu’nu Söğüt’e taşıdığı rivayet olunan Süleyman Şahın eşi Hayme Hatun, Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in annesi Halime Hatun’u işaret edecek olan Akşener’in Türk devlet geleneğinde "kadın liderin" töreye aykırı olmadığı mesajını vereceği ve Söğüt’te adaylığını resmen açıklayacağı iddia edildi.

Öte yandan İstanbul’da da MHP’lilerin bir duyuru yayımlayarak, 23 Nisan Cumartesi günü otobüsle Söğüt gezisine katılmak isteyen teşkilat ve derneklerin, kendileri ile irtibata geçebileceklerini ifade ettikleri belirtildi.