Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrifinin 1444. yılı dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliği yaptığı programa, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan yardımcıları Erhan Aras, Hüseyin Boran, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve binlerce Yenimahalleli katıldı.

Sunuculuğunu Esat Aydoğan’ın yaptığı gece, 2010 Dünya Kur'an-ı Kerim güzel okuma 1’incisi Ali Tel’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kasidehanlardan Ömer Faruk Güney, Fazlı Çoban, Esat Aydoğan ve Hacı Bayram Veli Camii Emekli İmam Hatibi Bilal Demiryürek’in Türk tasavvuf musikisi konseri Yenimahallelilere duygu dolu bir gece yaşattı.

'HAYATI, GÖRMEK İSTEYENLER İÇİN ÖRNEKTİR'

Hz. Peygamber'in hayatından alıntılar yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yüce Allah’ın Kur'an-ı Kerim’de Habibim diye seslendiği peygamberimiz, yaşamı ile insanlığa örnek olmaya devam etmektedir. Peygamberimizin hayatı, görmek isteyenler için örnektir. İnsan-ı kamil onda vücut bulmuştur. Bizler, iyiyi kötüyü ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli ve hoşgörülü olmayı yani her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet peygamberinden öğrendik." dedi.

Hz. Peygamber'in hayatını anlatan eserleri okumaya, anlamaya bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Yaşar, "Peygamberimizin ahlakını yaşamaya çalışmaya ihtiyacımız var. Bir arada huzur ve barış içinde yaşamamızın tek koşulu peygamberimizin öğretilerine uymak, okumak, Kur'an-ı anlamaktan geçmektedir. Yaşamı ve öğretileri ile binlerce yıl ötesinden hala ışığı ile insanlık sürecini aydınlatmaya devam eden Resullullah Efendimiz'i bu müstesna akşamda yad ediyoruz. Bugün her zamankinden fazla şefaatine muhtaç olduğumuz Peygamber Efendimiz'e onun ehlibeytine salat ve selam olsun." şeklinde konuştu.

'EFENDİMİZ'İN YOLUNDA İLERLEMELİYİZ'

"İslam’da ahlak Allah’a itaat ve yaratılan her canlıya şefkattir" diye konuşan CHP Milletvekili Özkes de şunları söyledi: "Ahlak, yaratandan ötürü yaratılanı hoş görmektir. Ancak ne yazık ki dini söylem ve sembollerin yoğunlaştığı bir süreçte olmamıza rağmen toplumsal bir sorun olarak nefret, hiddet, şiddet, ayrımcılık, haksızlık ve yolsuzluk ciddi şekilde artış göstermektedir. Güzel ahlakın kendisinde tamamlandığı bir peygamberin yolundayız. Böyle bir peygambere tabi olan İslam dünyasında ahlaki sorunlar diz boyuysa, sorunun muazzez dinimizde değil biz Müslümanlarda aranması gerekir. Sorunların son bulmasını diliyor, bu geceyi tertip eden Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum ve sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed’i sizlerle birlikte anmaktan mutluluk duyuyorum."

Protokol konuşmalarının ardından, Türk tasavvuf musikisi konseri ve kasidelerle devam eden programa gençler de şiirleriyle renk kattı. Programa katılan vatandaşlara Yenimahalle Belediyesi tarafından karanfil dağıtıldı.