Yenimahalle Belediyesi, personelinin moral, motivasyon ve verimliliğini artırmak amacıyla seminer düzenledi. Mutlu olmanın ve hayata pozitif bakabilmenin yollarının anlatıldığı seminerde, kişisel gelişim uzmanı Asım Yekeler, “İnsan mutlu olmaya, kendini severek başlamalı. Kendimizle barışık olursak, kendimizi değerli bulursak hayatımızdaki her şey değerlenir” dedi.

Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen seminere Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, birim müdürleri ve Yenimahalle Belediyesi çalışanları katıldı. Farklı anlatımı ve esprili diliyle salonu dolduranları kendine hayran bırakan Yekeler, 2 saatlik semineri boyunca mutlu olmanın sırlarını anlattı. Hiçbir insanın eşi, benzeri olmadığını söyleyen Yekeler, “Her insan eşsizdir. Her insanın güzel yanları vardır. Önemli olan o güzel yanları, bulup ortaya çıkarmaktır.” dedi.

Anne ve babalara çağrıda bulunan Yekeler, “Mutlu olmak için sevdiğimiz işi yapmalı ve sevdiğimiz kişiyle evlenmeliyiz. Bunun için lütfen çocuklarımızın hangi mesleği seçeceğine, kimle evleneceğine anne –babalar olarak çok fazla müdahale etmeyelim” ifadelerini kullandı.

Mevlana’nın “Hiçbir şey için benimdir deme, sadece de ki yanımdadır” sözünden yola çıkarak insanların yanındakilerin değerini kaybetmeden bilmesi gerektiğini vurgulayan Yekeler, “Sevdikleriniz, sağlık, zenginlik sizde misafir. Aşırı hırs ve ihtiraslardan uzak durmalıyız. Başımıza bir felaket geldiği zaman da onu aklımızı kullanarak lehimize çevirmeliyiz” şeklinde konuştu. Anlattığı kısa hikayeler ve fıkralar, okuduğu şiirlerle sunumunu renklendiren Yekeler, belediye personelinden tam not aldı.