Yenimahalle Belediyesi, Macaristan ile Bulgaristan Büyükelçiliği ve Hacettepe Üniversitesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla muhteşem bir organizasyona imza attı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 'Türk–Macar Dostluk ve Kültür Buluşması' farklı ülkelerden çocukları bir araya getirdi. Programa vatandaşlar yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kıss, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da katıldı.

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Çocuk Halk Dansları topluluğu, Macaristan Kecskemet Çocuk Halk Dansları Topluluğu, Bulgaristan Halk Dansları Topluluğu ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu’nun programa renk kattığı günde, vatandaşlar adeta bir dans şöleni yaşadı. Birbirinden farklı yörelere ait halk oyunlarıyla coşan Yenimahalleliler, Macaristan ve Bulgaristan’a özgü halk oyunlarını da izleyerek, alkışlarla dansçılara eşlik etti.

Seyirciler, Türk, Macar ve Bulgar çocuklarının birbirinden güzel, baleden zeybeğe kadar tüm modern ve yöresel dansları izleme imkanı buldu. Kendi yörelerine ait danslarıyla ayakta alkışlanan Macar ve Bulgar çocuklar ise ülkelerinden dostluk ve kardeşlik mesajı getirdiklerini belirterek, Türkiye’yi çok sevdiklerini söyledi.

'TÜRKİYE, İSLAM ÜLKELERİNE ÖRNEKTİR'

Kutlamada konuşma yapan Başkan Yaşar, Cumhuriyetin Başkenti Yenimahalle’de farklı ülkelerden çocukları ağırlamaktan onur duyduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bugün burada 23 Nisan’ın 95’inci yılını kutlamak için halk dansları topluluklarıyla coştuk. Hepsine teşekkür ediyorum. 23 Nisan Türkiye için önemli bir gündür. Saltanatın, hilafetin ve padişahlığın bir tarafa itilip milletin iradesinin benimsendiği bir gündür. Hiçbir lider yoktur ki çocuklara önemli bir bayram hediye etsin. İşte o Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O günden bu güne 95 yıl geçti. Bugün Türkiye, İslam ülkelerinde örnek gösterilen tek ülkedir. İşte bunu o güne borçluyuz, Atatürk’e borçluyuz. Onları minnetle anıyorum. Bizler şimdi bu bayramı kutluyoruz. Yarın torunlarımız, onların çocukları da bu bayramı kutlayacak. Hiç kuşkum yok." şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Yaşar, programa katılan halk dansları topluluklarının eğitmenlerine plaket takdim etti.

MACAR VE BULGAR EKİPTEN MİSAFİRPERVERLİK VURGUSU

Öte yandan gösteri öncesi Yaşar’ı ziyaret ederek Yenimahalle’nin güzel misafirperverliği için teşekkürlerini sunan Macaristan ve Bulgaristan ekibine, Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu Başkanı Erol Daldaban ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Sorumlusu Dr. Bahar Özkan eşlik etti.

Ankara’da olmaktan duydukları mutluluğu ifade eden Macaristan ve Bulgaristan ekibi, "Yenimahalle’de çok nazik karşılandık ve ziyaretimizden çok memnun kaldık. Başka devletlerde görmediğimiz misafirperverliği Türkiye’de gördük. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günü birlikte yaşamaktan çok mutluyuz." sözleriyle memnuniyetlerini dile getirdi.