Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arasında “Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı Projesinin 4. etap son buluşması, Ankara’da gerçekleştirildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen, Ankara Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Karacadağ Kalkınma Ajansı, Zabıta Teşkilatı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen buluşmaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ile Ankara ve Şanlıurfa büyükşehir belediyelerinden bürokratlar katıldı.
“Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı” projesinin kapanış toplantısında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı ve Zabıta Teşkilatı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Karabudak, projeyle, Ankara ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri arasında tecrübe paylaşımının yapıldığını ve ufuk açtığını kaydetti.
Bu paylaşımın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yeni Büyükşehir olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arasında bir program dahilinde gerçekleştiğinin altını çizen Karabudak, “Zabıta Teşkilatı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak başladığımız projeye belediyelerin diğer daire başkanlıklarını da katarak tecrübenin etkileşimini artırdık. Bu projeler yapılmalı ki insanlar kaynaşmalı, dostluklar kazanılmalı ve güzel çalışmalar hem Şanlıurfalılara hem de Başkentlilere sunulmalı” ifadelerini kullandı.
“ŞANLIURFA’NIN GELİŞİMİNE KATKIMIZ OLURSA MUTLULUK DUYARIZ”
Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ise çocukluk yıllarının Şanlıurfa’da geçtiğine dikkat çekerek, “Şanlıurfa, Peygamberler diyarı bir şehrimiz. Dolayısıyla Şanlıurfa’nın gelişimine katkımız olursa Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak mutluluk duyarız, bundan sonra bu adımları güçlendirelim, hep beraber daha ileriye adım atalım” dedi.
Konuşmaların ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asıl Balcı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden gelen daire başkanlarına Ankara Kalkınma Ajansı temsilcilerine toplantı anısına plaket takdim etti.
ŞANLIURFA VE ANKARA’DA BULUŞMA
Ankara Büyükşehir Belediyesi uygulayıcı teknik ve uzman personelleri, “Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı” projesi kapsamında daha önce Şanlıurfa’ya iki ziyarette bulundu.
“Yerel Yönetimlerde Tecrübe Paylaşımı” etkinlikleri çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı heyeti, Şanlıurfa’da ilgili daire başkanlıklarına ziyaret gerçekleştirerek bilgi ve tecrübelerini aktardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekibi, Şanlıurfa’da alan çalışması yaparak bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.
Ankara’da ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Denetim Merkez Amirliği ve Ulaşım Trafik Merkez Amirliği personeli ile Ankara’da alan çalışması yaparak bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.