OSMANİYE (AA) - Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün "Yerfıstığı ve zeytinde lisanslı depoculuk sistemi" projesinin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklendiği bildirildi.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı açıklamada, projenin sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Proje kapsamında 25 personele eğitim verileceğini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

"Teknik personellerin lisanslı depoculuk sistemi konusunda uzman olma yönünde bir adım atacak. Teknik personellerin aldığı eğitimle kentte lisanslı depoculuk konusuna ilgi duyan ve bu sahaya yatırım yapmak isteyen müteşebbisleri, yatırımcıları yönlendirmede ve onları teşvik etmede etkin rol alacaklar. Lisanslı depoculuk konusunda da bir farkındalık oluşacak. Projemiz, zeytinyağı ve yerfıstığında lisanslı depoculuk sistemine geçmek üzere çalışmaların başlatılmasını sağlamak hedefinin gerçekleştirilmesine katkı sunacak, TR63 bölgesinin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini katkı sağlayacaktır."