Yozgat'ın Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde bir yıl süre ile görev yapacak İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarların seçimi yapıldı.
İlçe Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda Kaymakam Nevzat Şengök Başkanlığı'nda bir araya gelen köy muhtarları, 2015 yılı içerisinde kendilerini temsil edecek 2 il genel meclisi üyesi ve 2 muhtarı seçti. Köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, 2014-2015 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi okunarak ibraz edildi. 56 muhtar ve 3 il genel meclis üyesinin katıldığı oylamada Tayfun Demirel ve Osman Biçer seçilirken, Kayadibi Köyü Muhtarı Veli Turhan ve Delice Köyü Yusuf Nazlı Köylere Hizmet Götürme Birliği Mütevelli Heyetinde görev yapacak olan muhtarlar olarak seçildi.
Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, seçim sonrası yaptığı konuşmada Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinde görev yapmak için seçilen üyeleri tebrik ederek ve başarılar diledi. Kaymakam Şengök, "İlçemizde yapılan yatırım ve çalışmalar sırasında köy muhtarları ve il genel meclis üyeleriyle birlikte güzel bir ekip çalışması yaparak köylerimizin birçok ihtiyacını giderdik. Bugün yapılacak encümen seçiminde de görev alan arkadaşlarla yine güzel çalışmalar yapacağız. Köylerimizde vatandaşların daha rahat yaşayabilmeleri için hizmetleri bütçe çerçevesinde tamamlayacağız.” dedi
Toplantı sonrası köy muhtarlarına verilen yemeğe İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök’ün yanı sıra, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Sarıtürk, Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir ve Enver Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, katıldı.