Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Yeşilçam Sineması sanatçılarına huzur evi yapılıyor. Yeşilçam sanatçılar gecede yapılan Başarısız darbe girişimini de kınayarak birlik beraberlik mesajı verdiler.
Yeşilçam sinemas Emekçileri Vakfı tarafından Bodrum’un Çamlık mahallesinde Yeşilçam sanatçıları için ücretsiz bakılacağı huzurevi yapılacağı açıkladı. Çamlık mahallesinde yapılacak olan ücretsiz bakım için Yeşilçam oyuncuları ve emekçileri Bodrum’da bir otelde bir araya geldi..
Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı Başkanı, Yönetmen Coşkun Ertam,bakıma muhtaç Yeşilçam emekçileri için ücretsiz huzurevi yapacaklarını ifade ederek “ Vakıf olarak Yeşilçam sanatçıları için bir huzurevi çalışması planladık çalışmalarına başladık. Bu huzurevi, 70-80 kişilik olacak. Kendi arazimize yapacağız. Eski emekçileri ve bakıma muhtaç insanları kimseye muhtaç etmeden huzurevinde ömürleri boyunca ücretsiz bakacağız. Huzur evinin proje çizim çalışmalarının devam ediyoruz. İnşaat çalışmalarına ekim ayında başlayacağız. Çalışmanın en kısa süre bitireceğiz”dedi.
Yeşilçam yıldızlarından oyuncu Selda Alkor ise Yeşilçam emekçileri için yapılan bu çalışmayı desteklediğini belirterek, "Yeşilçam denildiği zaman bile o heyecanı duyuyoruz. Böyle bir karar verilmesi ve böyle bir derneğin kurularak insanlar için bir huzur evi oluşturulmaya çalışılması çok önemli”dedi.
15 Temmuzda ki darbe girişimi hakkında da açıklamalarda buluna Alkor, "Ben sanatçı olarak siyasi ortamlarda bulunmamaya gayret ettim. Çünkü siyaset çok farklı bir şey. Halk olarak gereken yapılıyor. Herkes olması gerekeni yapıyor. Ben de yapılanların çoğunu destekliyorum. Keşke İstanbul’da olsaydım ve katılabilseydim”şeklinde konuştu.
Ünlü oyuncu Betül Arım ise Yeşilçam oyuncuları ve emekçilerinin sinemaya çok büyük destekleri olduğunu söyleyerek “Bazı sinema emekçilerinin kalacak yer sıkıntısı yaşıyor. Burada kurulacak bu huzurevi çok önemli. Bugüne kadar İstanbul’da var bir de Müjdat Gezen’in kazandırdığı bir yer var. Sanatçılarımız çok değerli" şeklinde konuştu.
Türkiye’ye yapılan darbe girişimini de değerlendiren Arım, "Umuyorum ki bu kötülük umuyorum ki iyi bir şeye evrilir. Şu anda olduğu gibi birlik ve beraberliğimiz devam eder. Hiçbirimiz birini ötekileştirmeden el ele, omuz omuza bu camım ülke için birleşiriz çünkü özde hepimiz biriz ama hepimiz farklıyız ama mayamız bir. Bu farklılıklar içinde bir olmayı başarmalıyız. Bu ülke olağanüstü bir ülke. Her şeyiyle güzel bir ülke. Bu ülkeyi hep birlikte güzel günlere taşımamız gerekiyor "dedi.