Teröristlerin 3 ton bomba yüklü aracının ele geçirildiği Mardin’in Yeşilli ilçesinin sakinleri, PKK’ya sert tepki gösterdi. Vatandaşlar, bombanın patlamamasına rağmen halen olayın şokunu atlatamadıklarını belirterek, yapılması planlanan insanlık dışı eylemi kınadıklarını vurguladı.
Mardin’in Yeşilli ilçesinde dün gece polisin ’dur’ ihtarına uymayarak, kaçan ve yapılan takip sonucu lastiklerine ateş edilerek, durdurulan minibüsten 3 ton bomba çıkmıştı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından bomba, etkisiz hale getirilmişti. İlçe halkı, teröristlerin yapmayı planladıkları eyleme tepki gösterdi.
“BAŞKA MAHALLEYE KAÇTIK”
Olayın görgü tanıklarından Ramazan Barman, “Saat 07.30 sularında evimizin önünden 2 araç lastikleri patlak bir şekilde hızlıca geçti. 15 dakika sonra bomba olduğu söylendi. Panikle evden çıkıp başka bir mahalleye kaçtık. Büyük bir facia atlattık. Eğer o bombalar patlasaydı mahallemiz yerle bir olurdu. Yeşilli’de ilk defa böyle bir olay yaşanıyor inşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi.
“HALK, BU ZİHNİYETİ DESTEKLEMİYOR”
Halkın can ve mal güvenliğini hiçe sayarak yapılması planlanan bu eylemin insanlık dışı olduğunu dile getiren Metin Tekin, “Tonlarca bombayı araca yükleyip halkın arasında patlatmayı hedefleyecek kadar gözü kararmış bir örgüt bugün halkın hakkını savunduğu iddiasında bulunuyor. Halkın can, mal güvenliğini hiçe sayarak, onları yok edecek çapta bir patlatıcıyı mahalle aralarında patlatmak insanlık dışı bir eylemdir. Yeşilli gibi sağduyusunu hiçbir zaman kaybetmemiş, hiçbir huzursuzluk ve kaosa prim vermemiş bir ilçede böyle bir şey gerçekleştirmek istemeleri; çatışma alanını genişletme politikasının sonucudur. Çatışmaların şehir merkezlerine ve mahallelere taşınması, halkı mağdur etmekten başka bir işe yaramamıştır. Bunlar halkın ölümüne, can ve mal güveliğinin yok olmasına sebep olmuştur. Halkımız kesinlikle böyle bir zihniyeti ve eylemi desteklemiyor. Nusaybin, Cizre, Sur ve diğer çatışma ortamlarında yaşayan halkın mağduriyetini görüyoruz. Bunların bir benzerini de Yeşilli’de gerçekleştirmeyi amaçladılar. Eğer o patlama gerçekleşmiş olsaydı, Yeşilli’nin tümü bundan etkilenirdi ve tahmin edilemeyecek sonuçlar doğururdu. Daha önce Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bunun benzeri olan bir patlama yaşandı ve olayda bütün ilçe halkı zarar gördü. Halkın evleri yıkıldı, insanlar o enkazın altında kalıp can verdi. Bu olayı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Allah bu zihniyeti bertaraf etsin. Allah şer ve kaos peşinde koşan, kandan beslenen bu zihniyete fırsat vermesin” diye konuştu.
“KORKUYLA DIŞARI KAÇTIK”
Bugüne kadar Yeşilli ilçesinde böyle bir olayın yaşanmadığını kaydeden ve soyadını vermek istemeyen Ümran adlı vatandaş, “Öncelikle halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Gecenin geç saatlerinde korkuyla dışarı kaçtık. O bombanın patladığı zaman 500 metreye kadar zarar vereceği söylendi” ifadelerinde bulundu.
“HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR”
Şer odaklarının hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını anlatan Osman Barman, şunları söyledi:
“Bir travma yaşadık. Yeşilli ilçemizde bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. 3 ton bomba yüklü bir araç evimizin arkasına bırakıldığını duyduk. Mahalleyi boşaltıp uzaklaşmamızı söylediler. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar.”