MALATYA (AA) - Yeşilyurt Belediyesi, hizmet içi eğitim programları kapsamında belediye çalışanlarına ilk yardım eğitimi programı düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına ilk yardım eğitimi verildi. Yeşilyurt Belediyesi Bostanbaşı hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimde, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, ilk yardımın hem iş yaralanmalarında hem de yaşanabilecek kazalarda önemli olduğunu kaydetti.

İnsanların günlük hayatta her an tehlikeye maruz kalıp yaralanabileceğine dikkati çeken Çınar, "Bilinçli bir şekilde yapılan ilk yardım insanların hayatını kurtarıyor ancak ilk yardım eğitimi almış kişilerin yaralılara ilk müdahalede bulunması gerekir. Bu konuda bilgi sahibi olmayan insanların varsayımlarla hareket etmeleri yaralı için maalesef çok üzücü sonuçlara yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmemiz için ilk yardım eğitimi almak şart. Biz de belediye olarak, personelimize ilk yardım eğitimi veriyoruz" ifadesini kullandı.

Eğitimde, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.