MALATYA (AA) - Yeşilyurt Belediyesi, yaklaşık bin 200 öğrenciye Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar dağıttı.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin eğitim ve öğretime verdiği destek kapsamında daha önce açılışı yapılan "Yeşil Konak" eğitim ve kültür merkezinde, yüzlerce öğrenciye eğitim verilmeye devam ediliyor.

Bu çerçevede, Peygamber'in hayatını anlatan kitaplar, nisan ayında yapılacak siyer yarışması için yaklaşık bin 200 öğrenciye dağıtıldı.

Kitap dağıtım töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye olarak eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini belirtti.

Çocuklardan, Hz. Muhammed'in hayatını konu alan kitapları okumalarını ve O'nun hayatını, yaşam tarzını, ahlakını öğrenmelerini isteyen Polat, "Çünkü bizim dinimiz barış ve hoşgörü dini, bizim dinimizde başkalarının kutsalına hakaret etmek yoktur" ifadesini kullandı.

Fransa'da bulunan bir yayın organının Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlanmasını da kınayan Polat, "Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeliyiz, yaşamalıyız ve hayatımıza uygulamalıyız" açıklamasında bulundu.