MALATYA (AA) - Yeşilyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ihtiyaç sahibi ailelere 18 milyon lira tutarında yardımda bulundu.

Yeşilyurt SYDV Müdürü Sevgi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilyurt Kaymakamlığı SYDV olarak, ihtiyaç sahibi ailelere yaptıkları yardımları anlattı.

İhtiyaç sahibi ailelere nakdi ve ayni yardımda bulunduklarını belirten Şahin, bu yardımların ev kirasından elektrik faturasına kadar çeşitlilik gösterdiğini kaydetti.

Yakacak, giyecek ve ev eşyası gibi yardımların her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapıldığını aktaran Şahin, "Eğitim, sağlık, muhtaç asker ailesi, üniversiteye hazırlık, barınma gibi başlıklar altında ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımız devam ediyor. Yine yardımlar kapsamında engelli, yaşlı ve engelli yakınlarına aylık ödemeleri yapıyoruz. 2016 yılının ilk 11 ayında 18 milyon 600 bin liralık nakdi ve ayni yardımda bulunduk." diye konuştu.

Çınarlara Şefkat Eli Projesi kapsamında evlerinde yalınız kalan yaşlıların ev temizliklerinin de yapıldığına değinen Şahin, proje kapsamında engelli ve yaşlılar olmak üzere 100 hanenin ev temizliği yine yardım kapsamında vakfımızca yapılıyor.

Şahin, proje kapsamında ortalama iki haftada bir engelli ve yaşlı vatandaşların evlerinin düzenli olarak temizlendiğini söyledi.

Vakıf tarafından ihtiyaç sahiplerine 2014 yılında 14 milyon 728 milyonluk nakdi ve aynı yardımda bulunulduğunu kaydeden Şahin, bu nakdi ve ayni yardımların 2015 yılında 23 milyon 971 bin liraya yükseldiğini belirtti.