Yeşilyurt Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Temelli Kız Kur'an Kursu önüne yerleştirilen "Elif-Vav" kaidesinin açılışı kurdelesini Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Müftüsü Mehmet Çınar ve Yeşilyurt AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya kesti.

Burada konuşan Polat, göreve başladıkları günden bu yana üzerinde hassasiyetle durdukları "Elif-Vav" anlayışına göre ilçede hizmet verdiklerini belirterek, işlerinde "elif" gibi dik, dosdoğru, millete hizmette ise "vav" gibi mütevazı olduklarını söyledi.

İlçeye hizmete devam edeceğini kaydeden Polat, "Çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim eğitimi gördüğü, Cenab-ı Allah'ı, dinimizi ve Peygamber Efendimizi öğrendikleri kız Kur'an kursumuzun ön kısmına Elif-Vav kaidesini yerleştirdik. Elif-Vav anlayışı hepimizi çok yakından ilgilendirirken, Kur'an kursunun ön kısmında olması ayrı bir anlam taşıyor." ifadelerini kullandı.

Babahanoğlu da ilçenin 60'ın üzerinde kaliteli ve nitelikli sosyal yaşam alanlarına kavuştuğunu aktararak, "Bunun yanı sıra birçok sosyal ve kültürel projelerimiz var. Konferans, panel ve eğitimle ilgili hizmetler devam ediyor. Alt ve üst yapı hizmetleri, çevre güzelleştirme projeleri gerçekten takdire şayandır. İlçemizin hem bugününe hem de yarınlarına yönelik gerçekleşen bu değerli hizmetlerinden dolayı belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum." diye konuştu.