23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında “2. Uluslararası Yetim Buluşması" programı Sultangazi’de düzenledi. Etkinlikte, Bosna Hersek’ten Tunus’a, Kırgızistan’dan Azerbaycan’a dünyanın birçok yerinden gelen yetim çocuklar birlikte güvercin uçurarak dünyaya barış mesajı verdi.
Sultangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında dünyanın birçok yerindeki yetimleri “2. Uluslararası Yetim Buluşması” programıyla Sultangazi’de buluşturdu. İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) katkılarıyla Sultangazi Belediye binası önünde gerçekleştirilen programa, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sağlık Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan, Tanzanya, Azerbaycan, Endonezya, Tunus, Suriye ve Doğu Türkistan’dan gelen konuk çocukların yerel halk oyunları gösterileri ile başladı. Ardından çocuklar için masal kahramanları ve animasyon etkinlikleri ile devam etti. Programda protokol üyelerinin de katılımı ile yetim çocuklarla beraber barış güvercinleri uçurularak dünyaya barış mesajı verildi.
“KARDEŞLİK BAĞINI KURMALARI BAKIMINDAN BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR”
Bu sene 2. Yetim Buluşması’na yeniden ev sahipliği yapmanın önemine dikkat çeken Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu buluşma,10 ülkeden gelen yavrularımızın kendi kültürlerini burada sergilemeleri ve bizim yetimlerimizle buluşup o güzel kardeşlik bağlarını kurmaları bakımından fevkalade büyük anlam ifade ediyor. Bizimle kaldıkları sürece güzel Sultangazi’mizi medeniyetlere ev sahipliği yapmış İstanbul’umuzu onlara tanıtmak gibi bir sorumluluğumuz var. Aynı zaman da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birlikte kutlayıp bu sevince ortak olmalarını istedik. Özellikle yetimleri seçmemizin ana gerekçesi belki bu imkanlarımızdan daha az yaralanan ve yaşamı boyunca daha çok zahmet çeken çocuklarımıza el uzatmak gibi güzel bir düşüncemizin hayata geçmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.
“ATATÜRK’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Azerbeycan’dan gelen Gülnar Kerimov, “Çok güzel oldu iyi ki gelmişiz. Bu bayramı bize sunduğu için Atatürk’e çok teşekkür ederim. Buraya gelen her bir çocuğu tebrik ederim. İyi ki Atatürk şenlik getirmiş ve bütün çocuklar mutlu olmuş. Herkesin eğlenmesini istiyorum” dedi.
“BU BAYRAMLAR TÜM ÜLKELERDE GEÇİRİLMELİ”
2’nci Uluslararası Yetim Buluşması’na Azerbaycan’dan gelen Vefa Kudretova, “Çocuk Bayramı çok güzel. Her zaman insanların böyle bayramlar geçirip, çocukları sevindirmeleri çok güzel bir şey. Bence tüm ülkelerde bu bayramlar geçirilmeli ve çocuklar sevinmeli” dedi.
Etkinlik kapsamında İstanbul’u görme fırsatı yakaladığını ifade eden  Azeri Elman Mirzaif ise, “İstanbul çok hoşuma gitti, çok güzel. Çocuk Bayramı çok güzel ve çok iyi hazırlanmışlar. Diğer ülkelerden gelen çocuklar ile aynı yerde kalıyoruz onlarla arkadaş olduk” diye konuştu.
MİNİATÜRK GEZİSİ VE BOĞAZ TURU YAPILACAK
21-24 Nisan tarihleri arasında Sultangazi Belediyesi’nin konuğu olacak yetim çocuklar, 23 Nisan Cumartesi günü yetim ormanında ağaç dikecek. Ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamalarına katılacak. “2. Uluslararası Yetim Buluşması” etkinlikleri kapsamında Miniatürk’ü gezecek olan çocuklar daha sonra Boğaz Turu’na katılacak. Çocuklar, belediye tarafından yaptırılacak alışverişler sonrasında ise ülkelerine dönecek.