Dursunbey Belediyesi, Adaören Mahallesi’nde bulunan kahvehane ve tuvaletlerin yıkılarak meydana çevrilmesi yönünde halk oylaması yaptı. Demokratik olarak gerçekleşen seçimde yüzde 25 yıkım isterken, yüzde 75 ise yıkıma karşı çıktı.
Dursunbey’de yapılacak olan hizmetlerle ilgili sık sık anket, görüş, toplantı ve istişare çalışması gerçekleştiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Adaören Mahallesi’nde bazı vatandaşların yıkılmasını istediği bazı vatandaşların ise istemediği belediyeye ait kahvehane için halk oylaması gerçekleştirilmesi talimatı verdi. Mahallede kurulan sandıkta vatandaşlara ‘Mahallenin merkezinde, meydan olarak kullanılan yer ve cami bitişiğinde 120 ada 2 ve 3 nolu parseller üzerindeki mevcut kahve ve tuvaletin yıkılarak meydanın genişletilmesini’ İstiyorum ya da istemiyorum yazılı pusulalarla oy kullandılar. Sabah saat 08.00’de başlayan oylama saat 15.00’a dek sürerken oylamaya vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Oylamanın sonra ermesinin ardından görevliler ve mahalle muhtarı ile azalar önünde açılan sandıkta 137 mahalle sakini oylamaya katıldı. Oylamada 34 kişi yıkımı isterken, 103 kişi ise istemiyorum diyerek yıkımın gerçekleşmemesini istedi.
Oylama hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediyesi Etüt Proje Müdürü Nusret Ergin, Dursunbey Belediyesi’nin demokratik bir oylama ile bu seçimi gerçekleştirdiğini belirtti. Mülkiyeti Belediyeye ait olan kahvehane ile ilgili bazı vatandaşların yıkım istediğinde bulunduğu, bazı vatandaşların ise yıkıma karşı olduğunu söyleyen Ergin, “Mahallemizde yapılacak olan işle ilgili olarak, mahallemize bugün görüş soruyoruz. Çıkacak görüşe göre de Belediyemiz buradaki işini devam ettirecek yada daha farklı işler yapabilecektir. Belediyemiz çıkacak sonuca göre hareket edecektir” dedi.
Yüzde 75’lik ezici bir oranla yıkımı istemeyen Adaören Mahallesi sakinlerinin bu talebi doğrultusunda belediye yıkımı gerçekleştirmeme kararı aldı.