Keçiören’in marka değerini yükseltecek vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde çalışmalar son hızla ilerlerken yıl sonunda Projenin yüzde 70’inin tamamlanması ön görülüyor.
Keçiören’le beraber Ankara’nın da turizm potansiyelini artıracak ve çevre illerin de ilgisini çekecek projeyle ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi "Şu ana kadar fore kazık uygulaması, prekast duvar kaplamaları, taban betonu ve duvar korkulukları bitmiş olan projemizde 9 çelik köprü karkas olarak yerine monte edildi, 4 köprünün LED aydınlatma işlemleri devam ediyor. Üçüncü bölgede başlayan rekreasyon çalışmalarında yüzde 80 seviyelerine gelinirken, rekreasyon çalışmalarını ekim ayı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. ASKİ ve DSİ’nin çalışmaları da bu yıl itibarıyla bitecek. Böylece metrekare olarak projenin yüzde 70’ini tamamlamış olacağız."
Keçiören’i değiştirecek proje; Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor. Keçiören’in marka projesi bittiğinde ıhlamur kokuları arasında gondol sefaları yapılabilecek. 7 bin 652 yeni bitki ile bin 11 ıhlamur ağacının dikileceği proje, doğayı şehrin göbeğine taşıyacak.