Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Lokman Aslan, Türkiye’de yılda yaklaşık 400 bin buzağı ölümü gerçekleştiğini söyleyerek, “Bu buzağı ölümlerini azalttığımız zaman hayvan ithaline de belki gerek kalmaz” dedi.
Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nın 30. kuruluş yılı ve veteriner hekim Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıldönümü nedeniyle Elite World Van Otel’de bir program düzenlendi. Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası tarihinde Van’da ilk defa Başkan Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından düzenlenen programa Van, Bitlis ve Hakkari’deki veteriner hekimler yoğun ilgi gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Lokman Aslan, Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere 15 Temmuz, İstanbul, Kayseri ve El-Bab şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Programa katılan meslektaşlarına teşekkür eden Doç. Dr. Aslan, “Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak görevi devraldığımız günden beri Van ve Bitlis il merkezi ve ilçelerindeki meslektaşlarımızı ziyaret ederek taleplerini dinledik. Önümüzdeki günlerde ise Hakkari’deki meslektaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Biz bir hedef belirledik. Veteriner hekimlik, veteriner hekimin işidir dedik. Her klinikte bir veteriner hekim olsun, mesleğimizi yüceltsin ve kendimize yakışır şekilde klinikler oluşturalım. Bu amaçla her gittiğimiz yerde, olumlu yanıt almamız bizi mutlu etti” dedi.
Van Valisi İbrahim Taşyapan başta olmak üzere bütün kamu kurum amirlerinin her konuda kendilerine destek olduğunu da dile getiren Aslan, “Bundan sonra bu tür toplantılarımızı sık sık yapacağız. Veteriner hekimlerin her yerde olduğunu söyleyeceğiz. Hedefimiz temiz çevre, sağlıklı hayvan, refahlı toplum. Bu doğrultuda yolumuza devam edeceğiz. Bu çalışmaları da her şeyden önce kurumsallaşarak yapacağız. 250 üyemiz var, ancak 50’si aktif. Lütfen mesleğinize ve odanıza sahip çıkın” diye konuştu.
Doç. Dr. Lokman Aslan, Türkiye’de yaşanan buzağı ölümlerine de dikkat çekerek, “Ülkemizde yılda yaklaşık 400 bin buzağı ölümü gerçekleşmektedir. Bu buzağı ölümlerini azalttığımız zaman hayvan ithaline de belki gerek kalmaz. Örneğin şap hastalığını önlediğimiz zaman yüzde 30 verim artışı olacak. Bu da hayvan ithalini azaltacaktır. Bunun için de biz veteriner hekimlere büyük iş düşmektedir. Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası olarak bu konuda seminerler ve sempozyumlar düzenleyerek üyelerimizi her konuda bilgilendireceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmasının ardından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un sesinden İstiklal Marşı’nın da dinletildiği programda, meslekte 30 yılını dolduran 20 veteriner hekime plaket takdim edildi.
Plaket töreninde konuşan veteriner hekimler, düzenlenen programdan dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Doç. Dr. Lokman Aslan ve ekibine teşekkürlerini ifade ettiler.
Van’daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de, veterinerlerle bir arada bulunmaktan memnun olduklarını söyleyerek, hekimliğin önemine değindiler.