Yıldızlı Projeler Yarışması’nda finale kalmayı başaran 24 proje, dereceye girmek için jürinin karşısına çıkacak. Yıldızlı Projeler, girişimciliğe ilgi duyan ve bu konuda çalışmalar yapan üniversite öğrencilerini ve mezunlarını, girişimcilik ekosisteminde başarıya ulaşmış isimlerle buluşturacak.
Yıldız Teknik Üniversietsi (YTÜ) IEEE Öğrenci Kulübü Tarafından, YTÜ Teknopark ve YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi destekleriyle gerçekleştirilen ’Yıldızlı Projeler Yarışması 16’da finalistler belli oldu. Bu sene Global IEEE içerisinde 2015 Darrel Chong Student Activity Award kapsamında 1 silver award ve 1 bronz award olmak üzere iki ödül birden kazanan IEEE Öğrenci Kulübü’nün  ’Fikrini Geleceğe Taşı’ sloganıyla 8’incisini düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması’nda ödüller sahiplerini bulacak.
Yıldızlı Projeler Yarışması 2016’ya 85 farklı üniversiteden 333 farklı proje başvurusu alınırken, geniş katılımın olduğu yarışmada değerlendirme kurulunun yaptığı değerlendirmeler sonucunda 4 kategoride 24 proje finale çıkmaya hak kazandı.
"SIRADIŞI FİKİRLER YILDIZLI PROJELERDE MÜCADELE EDECEK"
Yıldızlı Projeler 2016 yarışmasında ’Akıllı Diş Fırçası’, ’Bal Porsuğu Keşif Robotu’, ’Patlayıcı ve Narkotik Madde Saptanması için Bal Arısı Kullanılarak Biyosensör Geliştirilmesi (Kovan)’, ’Güvenli ve Esnek Elektromobil’, ’Yeşil Bitkiler İle Düşük Maliyetli Yerli Güneş Paneli Üretimi’ gibi pek çok proje kategorilerinde dereceye girmek için mücadele edecek.
Girişimcilik ekosisteminin önemli temsilcilerinden e-tohum ve Endeavor Türkiye desteğinde ’Fikrini Geleceğe Taşı’ sloganıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde 23 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek final programında projelerin değerlendirilmesi Sanayi ve Bilim Kurulu’nun işbirliğiyle yapılacak. Üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu sayesinde üniversite-sanayi işbirliği farklı bir noktada hayata geçecek.
Ayrıca Final Günü’nde meslek yatırımcılarının proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam sağlanacak.
KAZANAN PROJELERE ÖDÜL YAĞACAK
Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları ise YTÜ Teknopark bünyesinde yer alan Prototip Atölyesi ve Kuluçka Merkezi’ndeki ofisleri kullanma hakkı elde edecek. Yarışmayı kazanan projeler KOSGEB, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi gibi teşviklere başvuruda YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteğini alacak. Yarışmada ayrıca her kategorinin birincilerine 6 bin TL, ikincilerine 4 bin TL, üçüncülerine de 2 bin TL ve dereceye giremeyen finalistlere 250 TL olmak üzere toplamda 51 bin lira ödül dağıtılacak. İngiltere Warwick Üniversitesi tarafından İnovasyon ve AR-GE eğitimi ve Radore Startup Pack de verilen ödüller arasında olacak.