Saçların yazın deniz, havuz, güneş ve farklı havalardan etkilendiğini belirten Bayan Kuaförü Erdal Özkan, keratin bakımının yıpranan saçların geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Yaz aylarının ve tatil dönemlerinin sona ermesinin ardından deniz, kum, güneş ve saç boyası gibi çeşitli faktörlerden oldukça fazla etkilenen saçların bakımı büyük önem taşıyor. Yazın sıcak ve güneşin etkisiyle zarar gören saçlar, devreye deniz ve havuz suyu etmenlerin de dahil olmasıyla bu durumdan daha fazla etkileniyor. Tatil dönemlerinde bu etkilerin pek farkına varılmasa da, bunlar zaman içerisinde saçlarda kırıklara, şekilsiz ve sağlıksız görüntüye yani kısacası saç sorunları olarak karşımıza çıkıyor. Tatilin ardından saç bakımının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Eskişehir’deki Bayan Kuaförü Erdal Özkan, saçlara keratin bakımının bu etkileri ortadan kaldırdığını dile getirdi.
“Yazın yıpranan saç keratin yüklemesiyle kendine geliyor”
Yaz döneminde deniz suyunun ve özellikle güneşin saçları yıprattığını belirten Bayan Kuaförü Özkan, bone kullanılmamasının da bu etkiyi artırdığını söyledi. Kadınların yaz mevsiminin ardından saçların renginde de değişime gittiğini belirten ve bunun da yanlış bir uygulama olduğunu ifade eden Özkan, “Kadın veya erkekler denize, havuza girerken bone kullanmadıkları için saçlar yıpranıyor ve keçeleşiyor. Şu an yapılması gereken bakım ürünleri kullanılması gerekiyor. Özellikle röfleli ve boyalı saçlar inanılmaz yıpranıyor. O yüzden saçlara keratin uygulayıp keratin yüklememiz lazım. Keratin bakımı oldukça önemli bir uygulama. Denizde saç kuruyor ve yıpranıyor. Kurumuş saç cansız ve uçları ölü oluyor. Bu bakımlarda keratin yüklendiğinde saç kendine geliyor, hacim kazanıyor ve onarılıyor. Yıpranan saçlar kayboluyor. Bakımlar yapılmadığında da saçlarda kopmalar, kırılmalar meydana geliyor. Saçınız en güzel renkte olsa bile bakımsız görünüyor. Bakım şart bu yüzden” dedi.
“Önemli olan saçı yaptırmak değil, taşıyabilmektir”
Kadınların kışa dönerken saçlarında renk değişimi gerçekleştirdiğini ve bunun da yanlış olduğunu aktaran Özkan, saç botoksunun bakım için önemli olduğunu belirtti. Özkan, “Kışa dönerken de kadınlar saçlarını siyaha boyatıyor. Bu da oldukça yanlış. Saçı boyatırken aynı sıcak ve açık tonlarda 1-2 ton koyusu olabilir. Saçı siyaha boyamadan bu geçişler olabilir. Siyaha boyandıktan sonra tekrar bahar geldiğinde açtırmak zorunda kalıyorlar. Saçlar iyice mahvoluyor. Saçlarda yanmalar ve yıpranmalar oluyor. Saçlarda haftalık ve aylık bakımlarımız var. Bu bakımlar da oldukça önemli. Öncelikle botoksu öneriyorum ben kadınlara. Örneğin mankenlerin ya da dizi oyuncularının saçları sürekli kızıldan sarıya, sarıdan siyaha dönebiliyor. Ama ayda 1 botoksları var ve saçlarında yıpranma olmuyor. Onarılıyor saçları. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Kadınlarımız saçlarına boya ya da ombre yaptırdıktan sonra bakım yapmıyorlar. 5-6 ay rahatlıkla kullanırız düşüncesinde oluyorlar ama saçlar keçeleşiyor. Kadınların en azından bakım ürünlerini çantalarında bulundurmaları lazım ve kuaförlerine özellikle kendileri getirmeleri lazım. Bu ürünlerde de kesinlikle market ürünlerine girilmemesi lazım. Kuaförün desteğiyle birlikte ürünlerin seçilip kullanılması lazım. Önemli olan saçı yapmak ya da yaptırmak değil taşımak çok önemlidir” ifadelerini kullandı.