KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliğince, merkez birimleri ve kaymakamlıklar ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeline yönelik düzenlenen "Yönetim Becerilerini Geliştirme ve Kapasite Artırma" konulu eğitim programı başladı. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Valilikte düzenlenen eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, hızla gelişen ve değişen dünyada yönetim kavramlarının, yöneticilik ve kamu görevlisi anlayışının da bir değişim içinde olduğunu, bu gelişim ve değişime ayak uydurabilmek adına personele yönelik bu eğitimi düzenleme gereksinimi duyduklarını belirtti.

Eğitim kapsamında yönetim, iletişim, protokol kuralları, yöneticilik, kurumun ve personelin kapasitesini yükseltme, motivasyon, sorun çözme, takım ruhu ve takım çalışması gibi birçok başlık altında 8 hafta boyunca eğitim verileceğini ifade eden Masatlı, eğitimin amacının, personelin söz konusu alanlarda kendini geliştirmesi ve yeni vizyon kazanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti. 

Bu tür eğitimlerin önemine dikkati çeken Masatlı, şunları kaydetti:

"Bizim gibi kamu kurumlarında iletişimin 3 tarafı vardır. Kurumdaki arkadaşlarımızla, mesai arkadaşlarımızla olan iletişim, üst ve astlarımızla olan iletişimimiz var ve en son olarak da bizden hizmet alan insanlarla, vatandaşlarla olan iletişimimiz var. Dolayısıyla biz iletişim kanallarını iyi kurup, organize edersek işimizi de o derece iyi yapmış oluruz. Her zaman söylediğim bir söz vardır; Öncelikle sempatik olacağız ve empati kuracağız. Bu olguları gerçekleştirdiğimiz zaman, empati ve sempatiyi gerçekleştirebildiğimiz zaman sorun çözme kabiliyetimiz, sorun çözme gücümüz ve kudretimiz o derece etkin hale gelmiş olur."

Masatlı, projeyi hazırlamaları konusunda kendisini talimatlandıran, başından beri teşvik ve desteğini esirgemeyen Vali Orhan Düzgün başta olmak üzere projenin hazırlanmasında emeği geçen personel ile iş birliğinden dolayı Erciyes Üniversitesi’ne teşekkür ederek, seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

76 personelin katıldığı seminerde, katılımcılara konunun uzmanları tarafından eğitimler verilecek.