Sarımsaklı fıstıklı köfte, Adana’da ana yemek olarak ya da çayın yanında servis edilebilen bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Sarımsaklı fıstık köfte, aperatif olarak da yenilebilen tercihe göre ana yemek olarak tabaklarda dahi gördüğümüz bir lezzet. Y

Tarifin içerisinde bulunan biber salçası ve baharatlar sayesinde kendine özgü bir tadı olduğu da söylenebilir. Üzerine yapılan sosunun içerisinde bulunan kuru nanelerin de ayrı bir hava kattığını dile getirelim. Sarımsak tadını yoğurtlu lezzetlerde almayı seviyorsanız bu yöresel lezzet tam damağınıza layık olabilir.

Bu lezzetten gerek ana yemek olarak gerekse de aperatif yiyecek olarak yararlanmak için Adana yöresini ziyaret edebilirsiniz. Bölgeye özgü baharatlar ile süslenen sarımsaklı fıstık köfte, kişilerin damak tadında özel lezzetler bırakacak kadar güçlü bir etkiye de sahiptir.

Sarımsaklı Köfte ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler

2, 5 su bardağı bulgur

1 su bardağı irmik

1 kaşık biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay bardağı un

Sos :

4 diş sarımsak

Limon tuzu

1 yemek kaşığı biber salçası

4 adet büyük boy domates

Tuz, pul biber

Maydanoz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sarımsaklı Köfte ( Adana Usulü ) Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Bulgur ve irmiği bir kaba koyup üzerini geçmeyecek şekilde soğuk su koyup çekmesini bekliyoruz.

2-Salçayı, tuzu ve pul biberi koyup yoğuruyoruz., kıvama gelince unu da ekleyip tekrar yoğuruyoruz.

3- Küçük top halinde avucumuzun içinde yuvarlayıp serçe parmağımızla şekil veriyoruz.

4- Tenceremizde su kaynatıyoruz ve köftelerimizi içine katıyoruz. 10-15 dakika pişiriyoruz. çok pişirmemeye dikkat edin.

5- Ayrı bir tencereye domatesleri rendeliyoruz, dövdüğümüz sarımsakları içine koyup limon tuzu pul biber tuz salça ve sıvı yağla birlikte pişiriyoruz.

6- Pişen köftelerin suyunu süzüp sosunu üzerine döküyoruz.

7- Maydanozla servis yapıyoruz. Afiyet Olsun