Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 16’ncı dönem mezuniyet töreninde 843 polis adayı yemin ederek, emniyet teşkilatına dahil oldu.
POMEM’de düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, davetliler ve öğrenci aileleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, 843’yi mezun etmenin sevinç ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Ailelerin en değerli varlıklarını, çocuklarını kendilerine emanet ettiklerini bu emaneti en iyi şekilde teslim ettiklerini ifade eden Kütükoğlu, "Aileler, bu gençler sizlerin olduğu kadar Türkiye Cumhuriyetinin de öz evlatlarıdır. FETÖ terör örgütü ve diğer örgüt mensuplarını ve sinsi emellerini tanıyın. Asla müsamaha göstermeyin. Görevinizi vatan aşkıyla, imanla, doğrulukla ve dürüstlükle yapın. Kutsal üniformayı üzerinizde taşıdığınız sürece devlete, vatana ve bayrağa hizmet etmenin haklı gururunu yaşayacaksınız. Düşmana fırsat vermeyin. Gevşemeyin ve uyanık olun. Unutmayın su uyur düşman uyumaz. Gücünüzü kanunlardan ve yüce Türk milletinden aldığınızı asla ve asla unutmayın. Vatanı korumak hem milli hem de dini bir vazifedir. Vatan savunması ibadettir. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." dedi.
Yozgat Vali Yarımcısı Yavuz Güner, polis adaylarının eğitimlerinin ardından devlet nizamında kendilerine verilen görevleri ifa etmek için yolculuğa çıkacaklarını belirterek, "Son günlerde yaşanılan olaylar karşısında polisin gösterdiği çalışmalar ve başarılar hayati önem taşımıştır. Polisimiz yaşanan son darbe teşebbüsünde de ülke güvenliğinde en önde yer almış. Kendi canını hiçe sayarak bu teşebbüsü önlemiştir. Polisimiz sadece bu olayda değil birçok olayda gayreti ve özverisiyle Türk milletinin takdirini kazanmıştır. Polisimiz ve askerimiz üzerindeki üniforması ve göreviyle vatanımız ve milletimizin yılmaz bekçileridir. Ülke güvenliğinin teminatı olan polislerimiz ve askerimiz sadece güvenlik açısından değil sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde toplum destekli bir çok görevi de yerine getirerek bizleri gururlandırmaktadır. Yeni mezun olan arkadaşlara hayatlarında başarılar diliyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren 10 öğrenciye ödülleri verildi. Yemin töreninin ardından 843 öğrenci diplomalarını alarak mezun oldu. Öğrenciler tören sonrası yakınlarına sarılarak hasret giderdi.