Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Bilgi çalındı diye bir şey yok, iddia onlar. Biz her seçim döneminde yasanın amir hükmü gereğince seçmen listelerinin kütüklerini siyasi partilere veriyoruz. Bundan ötesi ne oldu onu bilemiyorum" dedi.
YSK Başkanı Sadi Güven, 50 milyona yakın vatandaşın kimlik bilgisinin sızdırıldığı iddialarına ilişkin, "Bilgi çalındı diye bir şey yok, iddia onlar. Biz her seçim döneminde yasanın amir hükmü gereğince seçmen listelerinin kütüklerini siyasi partilere veriyoruz. Bundan ötesi ne oldu onu bilemiyorum" dedi.
Güven, "Bilgiler partilerden sızmış olabilir mi?" sorusu üzerine ise, "Kütüklerde hangi bilgilerin olacağı yasada belirli. Biz ana adı, baba adı, doğum yeri, adres kayıtlarını yasa gereği veriyoruz. Yasanın izin verdiği seçmen bilgi kağıtlarında bir kısmında biz bunları bugüne kadar son zamanlarda yıldızladık sıkıntı olur diye, bazı TC kimlik numaralarını. Ancak diğer kayıtların olması zorunlu. Biz bunları daha önceki dönemlerde verdiğimiz gibi şimdi de veriyoruz. Ondan ötesine yargı bakacak" ifadelerini kullandı.
Güven bir gazetecinin, "TC kimlik bilgileri ile ilgili herhangi bir değişiklik olacak mı?" sorusu üzerine, "TC kimlik numaraları hala var, yasa da bunu emrediyor. Yani mevzuat bunu emrediyor. Bugüne kadar da 2007 yılından beri bu şekilde veriliyor. Bundan sonra yasa değişirse ne olur o parlamentonun bileceği iş" cevabını verdi.
Güven, TC kimlik bilgilerinin değişip değişmeyeceği ile ilgili olarak, bu konunun idarenin bileceği iş olduğunu ve YSK’nın işi olmadığını söyledi.