Kaymakam Asalet Karabulut, balıkçıların talebi üzerine balıkçı barınağının temizlenmesi yönünde Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'ne başvurduklarını, Müdürlük tarafından vinç gönderilerek temizleme işlemlerine başlanıldığını söyledi.

Barınağının temizlikle beraber kaybettiği derinliğe tekrar kavuşacağını ifade eden Karabulut, "Devlet Hava ve Deniz Liman işletmeleri Genel Müdürlüğüne barınağın yetersiz kaldığını ve daha büyütülerek yenisinin yapılmasını talep ettik. Kurumun ilgili uzmanları gelip incelemelerde bulundular. Şimdi uzmanların raporlarını bekliyoruz. Eğer rapor olumlu çıkarsa Yumurtalık’a yeni bir balıkçı barınağının yapılması gündeme gelebilir" dedi.

Karabulut, ayrıca geçen ay fırtına nedeniyle tekneleri zarar gören ihtiyaç sahibi 22 balıkçıya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kişi başı 600 lira destekde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Yumurtalık Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Musa Vay da balıkçıların sorunlarına gösterdiği duyarlılık nedeniyle Karabulut'a teşekkür etti.