Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Kudret Bülbül, “Ramazan ayı zengin ilişkiler yaşadığınız, arkadaşlarınızla ilişkileri düzeltme, affetme, küslerle barışma ayıdır. Aynı zamanda yakınları, anne babayı ziyaret etme ayıdır” dedi.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye’de burslu olarak eğitim gören öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın yemekhanesinde gerçekleştirilen iftar programının ardından konuşma yapan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Kudret Bülbül, “Ramazan ayı gönüller yapma ayıdır. Gönüller kazanma ayıdır. Yalnızca garip gurebanın değil, çocukların, gençlerin akrabaların, konu komşunun gönlünü hoş etme, yüzünü güldürme ayıdır” şeklinde konuştu.
Ramazan ayının arkadaşlarla ilişkileri düzeltme ayı olduğunu vurgulayan Bülbül, “Hepimiz öğrencilik yıllarından geçtik. Bugün de benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ramazan ayı zengin ilişkiler yaşadığınız, arkadaşlarınızla ilişkileri düzeltme, affetme, küslerle barışma ayıdır. Aynı zamanda yakınları, anne babayı ziyaret etme ayıdır. Bu vesileyle biz sizlerle birer aile olma yolunda elimizden gelen çabayı yapıyoruz. Bunun için herkese kapımız açık ama her birinizin annesinin babasının da gönlünü hoş etme ayıdır Ramazan ayı. Lütfen onları da ihmal etmeyin” ifadelerini kullandı.
“ANNEM ÇOK UZAKTA OLSA BİLE BURADA BAŞKA BİR KADIN BANA ANNEM GİBİ DAVRANDI”
Türkiye’de burslu olarak öğrenim gören bir öğrenci, Türkiye’de annesinden uzak olsa bile burada kendisine annesi gibi bakan insanların olduğunu kaydederek, “Biz ailelerimizden uzak olsak da yalnız değiliz. Çünkü burada aile gibi bakan, ilgilenen çok olmuştur. En güzel örneklerinden biri de bulunduğumuz sofradır. Ramazan ayının tüm Müslümanlar için çok önemli bir ay olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye’ye geldikten bir hafta sonra hasta oldum. Ateşim çıktı. Ailemden uzak kendimi yalnız hissettim. Ama yurt müdür yanıma geldi. Benimle ilgilendi. Hemşire getirdi. Annem çok uzakta olsa bile burada başka bir kadın bana annem gibi davrandı” diye konuştu.
Hedeflere ulaşmak için bazı şeylerden vazgeçmek gerektiğinin altını çizen başka bir öğrenci ise şöyle konuştu:
“Yurt dışında burslu olmak herksin hayali ve herkes eğitim görmek ister. Ama onun yanında tabi ki kötü yanları da var. Bunun en önemlisi aileden uzak kalmak. Ama insan zamanla alışıyor. Bazı hedefler ulaşmak için bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor.”