GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi karla mücadele ekipleri, vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmaları yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dün akşam başlayan ve kenti etkisi altına alan kar yağışına Şahinbey Belediyesi, 21 araç ve 57 personelden oluşan karla mücadele ekibiyle müdahale etti.

Ekipler sabaha kadar yollarda tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaparak, trafiğin normal akışının devam etmesini ve olası trafik kazaların önüne geçilmesini sağladı. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Fen İşleri Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz masasına gelerek çalışmaları inceledi.

Karla mücadelenin gece boyunca devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, sabah kaldırım ve sokaklardaki karları temizleme çalışmasına başladıklarını ifade etti.

Zamanında müdahale ile olumsuzlukların önüne geçtiklerini vurgulayan Tahmazoğlu, "Amacımız vatandaşımızın sokağa çıktığında sorun yaşamamasıdır" ifadesini kullandı.

Kar temizleme ve küreme çalışmalarının devam edildiği bildirildi.

- Şehitkamil ilçesindeki çalışmalar

Şehitkamil Belediyesi de hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı sonrasında temizleme çalışması başlattı.

Vatandaşların mağdur olmaması için cadde ve sokaklarda geniş araç filosu ve donanımlı ekipleriyle kar temizleme çalışmalarını gece gündüz sürdüren Şehitkamil Belediyesi ekipleri, sabahın erkenden kar mesaisine başladı.

Hastaneler, sağlık ocakları, okullar, kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu bölgelerde yoğunlaştırılan çalışmalara zaman zaman vatandaşlar da destek verdi.

Vatandaşlar, ekiplerin zamanında müdahalesi ile sorun yaşamadıklarını belirterek, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ettiler.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 120 personel, 6 adet kar küreme ve tuzlama robotu, kepçe ve greyderle, olası bir kar yağışına karşı hazır bekletiliyor.