Bitlis Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen yüzme kursu sona erdi. Yüzme kursuna katılan 55 öğrenciye yüzme havuzunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Bitlis Belediyesi’nin ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ sloganıyla 10-16 yaş grubu çocuklar ve gençler için düzenlediği ücretsiz yüzme kurslarının 1 ay süren eğitimi, kapanış sertifikaların verilmesiyle tamamlandı. Sertifikaları Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir verdi. Amaçlarının, çocukları ve gençleri sağlıklı bir beden ve ruh haline sahip olarak yetiştirmek ve iyi bir eğitimin yanında kötü alışkanlıklardan arınmış birer birey olmalarını sağlamak olduğunu aktaran Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir, “Bir başka amacımız da sorumlu sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklarımızın eğitim ve yetiştirilmesinde anne babaların, ailelerin yanında bizlerin de yer almasıdır.” dedi.

Yüzme kursuna katılan tüm öğrencilere ve öğrenci velilerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Daşdemir, “Bugün çocuklarımızın günüdür. 55 öğrencimize belediyemiz aracılığıyla yüzmeyi öğrettik. Tüm öğrencilerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Yüzmeye devam etmelerini ve ileride iyi bir yüzücü olmalarını diliyorum. Ayrıca kursumuzda emeği geçen eğitmenlerimize ve ilgili müdürlüklerimize tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.